İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel’in başkanlık yaptığı 4. Birleşime; meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi bürokratları katıldı.

4. Birleşim 3 önerge ile başladı

1. Önerge meclis üyeleri İdris Durmuş, Hayrullah Sarıhan ve Oktay Atik tarafından verildi.

Önergeye göre; İl Özel İdaresi bütçe imkânlarıyla Yalova İli, Çiftlikköy İlçesi Denizçalı Köyü Merkez Mahallesinde bulunan Özyer Sokakta yolda meydana gelen çökme nedeniyle sokak çıkmaz sokak durumuna gelmiş ve can ve mal güvenliği açısından oluşabilecek tehlikenin önüne geçilmesi amacıyla sokak girişi halen kapatılmış durumdadır. Bu sokak geçmişten beri kullanılan ve köye önemli bir ulaşım imkânı sağlaması yönü dikkate alındığında, öncelikle yolda meydana gelen çökme nedeninin zemindeki gerekli teknik araştırmasının yapılarak, sonrasında bulunan çözüme göre yolun yapılarak tekrar ulaşıma açılması hususundaki 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 6. ve 13. maddeleri kapsamında verilen önergenin gündeme alınarak karara bağlanması hususuna, İl Genel Meclisinin takdirine arz ve talep edildi. Gelen önerge görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

2. Önerge yine meclis üyeleri İdris Durmuş, Hayrullah Sarıhan ve Oktay Atik tarafından verildi. Önergeye göre; İl Özel İdaresi bütçe imkânlarıyla Yalova İli, Çiftlikköy İlçesi Çukurköy'de Eren Dede olarak bilinen mezarın da bulunduğu alanın 4 mesire-piknik alanı olarak sosyal tesislerin de olacağı şekilde düzenlenmesini 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 6. ve 13. maddeleri kapsamında verilen önergenin gündeme alınarak karara bağlanması hususunu İl Genel Meclisinin takdirine arz ve talep edildi. Gelen önerge görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

3. Önerge Yalova Valisi Muammer Erol tarafından verildi. Verilen önergeye göre; Armutlu Meslek Yüksek Okulunun Gıda İşletme Bölümü Öğr. Gör. A. Gökhan Keskin’in yürütücülüğünü yaptığı "TR42/19MESLEK0013” proje numaralı "Gıda İşletme Bölümü Öğrencilerinin Süt Ürünleri Sektöründe Nitelikli Ara Eleman ve Tecrübeli Mezun Olarak Yetiştirilmesi” isimli MARKA Projesi kapsamında, makine tedarikini yaklaşık %75 olarak bitirmiş bulunmaktayız.

Döviz ve paslanmaz çelik fiyatlarında meydana gelen artışlardan kaynaklı olarak projede yer alan Krema Separatörü adlı makinanın temini noktasında hasıl olan maddi ihtiyaç sebebiyle, projeye 50.000 TL'lik bir katkı yapılması talep edildi.

Ekli yazıda alınması talep edilen bütçe konusunun İl Genel Meclisinde görüşülerek karara bağlanması hususunda Vali Erol tarafından rica edildi. Gelen önerge görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

2 madde oy birliği ile kabul edildi

Gerçekleştirilen 4. Birleşimde, 2 madde meclis üyeleri tarafından görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Birleşimin ilk maddesi, Yeşil Mavi Turizm Seyir Yolu güzergâhındaki tesislerin kapasitesinin artırılması ve yeni turizm cazibe merkezlerinin oluşturulması, buralara ulaşımın kolayca sağlanması için Yeşil Mavi Yolu’n revize edilmesi ve yeni bağlantı yollarının yapılması teklifi hakkında tüm İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporlar okunarak ve müzakere edildi ve oy birliği ile kabul edildi.

Birleşimin son maddesi ise, Yalova İli, Çınarcık İlçesi, Şenköy köyünde mevcut kara yolu üzerinde şahsa ait arazide faaliyet gösteren köy satış yerinin buradan kaldırılarak, mevcut olan yerin karşısında bulunan ve köy tüzel kişiliğine ait arsa üzerine yaptırılması teklifi hakkında tüm İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporlar okunarak ve müzakere edildi ve oy birliği ile kabul edildi.

5. Birleşim 5 Kasım 2021 Cuma günü saat 15:30’da yapılacak.

Haber/Serhat Oruç