3 madde oy birliği ile kabul edildi

Yapılan 1. Birleşimde, 3 madde meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

İlk olarak, 1. Madde olan, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 48. maddesine dayanılarak çıkarılan Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 24. maddesine göre hazırlanan Yalova İl Özel İdaresinin 2022 Yılı Bütçe Tasarısının incelenerek karara bağlanması oldu. Bu madde oy birliği ile kabul edildi.

2. Madde de, İl Özel İdaresi İmar sorumluluk alanında bulunan köylerde yapılacak yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı enerji üretim alanlarına (RES, GES, Biyogaz vb.) ilişkin düzenlenecek yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi ile köy yerleşik alan sınırları içerisinde bir parselde üçten fazla yapılacak bina ve tesislere verilecek izinler için tahsil edilecek hizmet bedelinin belirlenmesi teklifi hakkında tüm İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporlar okunarak ve müzakere edildi ve oy birliği ile kabul edildi.

Son olarak gündemin 3. maddesi ele alındı. ''Yalova İli ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olan Süs Bitkileri ve Çiçekçilik sektörünün geliştirilmesi, tanıtılması ve desteklenmesi amacıyla; kamu-özel ilgili tüm kurumların katılımıyla “Yalova Çiçek Festivali” adıyla bir organizasyon düzenlenmesi teklifi hakkında tüm İhtisas Komisyonlarınca hazırlanan raporlar okunarak ve müzakere edildi. Oy birliği ile kabul edildi.

2. Birleşim, 2 Kasım 2021 Salı günü 15:30’da İl Genel Meclisinde yapılacak.

Haber/Serhat Oruç