‘’Kadın haklarının hatırlanması ve sorunların çözümlenmesi noktasında dünya çapında bir farkındalık oluşturan bugünün önemi büyüktür. Aile müessesesinin temel taşı, değerlerimizin en önemli temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek tüm insanlığın mesuliyetindedir. Bu nedenle kadınlarımıza sunduğumuz fırsatlar, toplum olarak güçlü olacağımızın göstergesidir.

Türk kadını;analarımız, bacılarımız ve eşlerimiz geleneksel ve köklü kültürümüzün gereği müstesna bir yere sahip olup, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde şefkat, merhamet ve fedakârlık timsali olmuştur.

Milli Mücadele tarihimizden 15 Temmuz’a uzanan yolda Türk kadını ülkesine sahip çıkmış, çocuklarının ve vatanının geleceği için her türlü tehlikeye göğüs germiş ve hainlere gereken cevabı vermesini bilmiştir.Medeniyetimizden, milli, manevi ve kültürel değerlerimizden aldığı güçle, bu necip millet, başının tacı kadınlarına gereken değeri verecektir.Kadının sosyal hayattaki konumunun güçlendirilmesi ve kadınlara ve kız çocuklarına karşı şiddetin ortadan kaldırılması, aynı zamanda beşeri değerlerimizin ve kadına saygı üzerine kurulmuş kültürümüzün emrettiği bir zorunluluktur. 

Toplumun gelişmesinin, huzur ve refah düzeyinin artmasının; kadının sahip olduğu doğal yeteneklerinden toplumun istifade etmesiyle mümkün olabileceğinin bilinciyle çalışmalarımızı, eğitim ve öğretim faaliyetlerimizi buna göre şekillendirmenin gayreti içindeyiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle değerlerimizin temsilciliğini ve hamiliğini her daim üstlenen; tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima ön safta yer alan; ülkemizin bekası için şehit olan kadınlarımızı rahmetle ve şükranla yâd ediyor;şehitlerimizin eşlerine, analarına, yavrularına sabırlar temenni ediyorum.

Birliğin, beraberliğin, sevginin ve özverinin simgesi olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutlar, sağlıklı, başarılı ve mutlu günler dilerim’’ dedi.