Yalova İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yalova Şubesi, Yalova Öğretmen Evi'nde iftar programı gerçekleştirdi. Düzenlenen iftar yemeğine; Vali Tuğba Yılmaz’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Başkanlık Müftüsü İsmail Bayrak, Başkanlık Vaizleri Muhittin Sarıkaya, Yaşar Yaprak, İl Müftüsü Turgut Açari, Kurum Müdürleri, İlçe Müftüleri, STK’lar, aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evleri sitesinde koruma ve bakım altında bulunan çocuklar ve vatandaşlar iştirak etti.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programı, Diyanet Vakfının hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisiyle devam etti. İl Müftüsü Turgut AÇARİ’nin yapmış olduğu konuşmasının ardından Vali Tuğba Yılmaz, masaları dolaşarak iftar programına katılan vatandaşlarla yakından ilgilendi.
Başkanlık Vaizi İsmail Bayrak, TDV Genel Müdürlüğünce 2017 Yılı Ramazan Ayı ana teması olarak belirlenen “ Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman ” hakkında yaptığı konuşmada, Türkiye Diyanet Vakfının dünyanın ve ülkemizin dört bir yanında gerçekleştirdiği faaliyetlere ve önemine değindi.
Yalova İl Müftüsü Turgut Açari iftar sonrası gerçekleştirdiği konuşmasında iftar sofrasına katılım gösteren vatandaşlara teşekkür ederek, "Mevlam attığınız adım sayısınca sevap lütuf eylesin inşallah" dedi.  Haber: Sezgin Altınel