Sarıkaya, ‘Hidayet ve Rahmet kaynağı olan, Kur’an-ı Kerimin indirildiği ramazan ayının yaklaştığını müjdeleyen mübarek aylarla buluşmanın saadetini yaşıyoruz. İyiliklerin ve güzelliklerin daha fazla hakim olduğu bu aylar, dini ve kültürel hayatımızı derinden etkilemektedir. Çünkü bu aylar, ilahi rahmetin ve bağışın daha fazla ortaya çıktığı aylardır. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bu aylarda daha çok ibadet etmiş ve bizlere, bu aylarda ibadetlerimizi artırmamızı ve günahlardan kaçınmamızı tavsiye etmiştir.

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V), üç aylara ulaştığında :“Allah’ım Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.                     (Ahmet b.Hanbeli Müsned 1/259) şeklinde bulunurdu. Bizim de bu değerli zaman diliminden azami ölçüde istifade etmenin ve kandil gecelerinin aydınlığında bereketli bir mevsim geçirmenin gayretinde olmamız gerekir.      

16 Mayıs 2013 Perşembeyi Cumaya bağlayan gece Regaib Kandilini idrak edeceğiz. Bu gece Allah’u Tealanın kullarına bağışta ve bol ihsanda bulunduğu bir rahmet ve rağbet gecesidir.

Recep ayı ve Regaib Kandilinin insanlığın ortak huzurunu tehdid eden terör ve şiddetin savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması için rağbetimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olmasını, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışlarımızın kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum’dedi.