Yalova Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü öğrencileri, 20.02.2020 tarihinde bölüm öğretim görevlileri Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi İlyas Fırat Cengiz, Araştırma Görevlisi Kubilay Çakıcı ve Araştırma Görevlisi Mehmet Ali Akkuş eşliğinde il özel idarelerinin yapısı ve işleyişine ilişkin olarak gördüğü teorik bilgilerin uygulamada nasıl gerçekleştiğini öğrenmeleri ve derslerinin pratik uygulamasını görmeleri amacıyla; İl Özel İdaresini teknik gezi kapsamında ziyaret ettiler.

            İki aşamalı olarak planlanan gezi kapsamında öğrencilere ilk olarak İl Özel İdaresinde Genel Sekreter Selim KARAHAN, İl Özel İdaresine ait çalışma usul ve esasları, görevleri, yatırımları, yıl içinde yapılan projeleri anlatıp mesleki deneyimlerini öğrencilere aktardı. Akabinde İl Genel Meclisine ait çalışma usul ve esasları, görevleri, üyelerin seçimini ve mesleki deneyimleri gibi konularda bilgiyi İl Genel Meclis Başkanı Hasan SOYGÜZEL verdi.

İkinci aşamasında sahaya çıkartılan öğrenciler İl Özel İdaresi Ek binasını, Çınarlı Hıyaban Yolunu, Taşköprü Ocağını, Kabaklı Köyünü, Denizçalı Köyünü, Köy Konaklarını, Çocuk Oyun Parklarını, İlyasköy Gölet’ini gezerek ilgili kurum müdürleri eşliğinde köylerde muhtarların da katılımıyla İl Özel İdaresine ait faaliyet ve yatırımları yerinde incelediler. Gün sonunda öğrenciler teorik bilgilerinin pratikteki uygulamaları hakkında bilgi sahibi olup İl Özel İdaresine göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ettiler.