Yalova Valisi Muammer Erol’un başkanlığında yürütülen meclis toplantısına Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ümit Yılmaz, Yalova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Musa Karabulut ve Merkez TMS Başkanı Uzm. Dr. M. Nuri Ceyhan katılımlarıyla gerçekleşti.

Alınan kararlar aynen şu şekilde, 1-Taksi ve benzeri araçların şehirlerarası toplu ulaşım aracına dönüşümüne neden olacak ya da internet tabanlı uygulamaları (yol arkadaşlığı vb.) vasıtasıyla yolcu alınmasına yönelik her türlü durumun önlenmesine, 2- Yalova İl genelinde denizde ve iç sularda tüm amatör balıkçılık faaliyetlerinin durdurulmasına, 3- Marketlere ve pazar yerlerine çocukların alınmaması kararları alındı.

Alınan kararların uygulanmasına ve tüm kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine, kararlara uymayanlar hakkında gerekli idari işlem veya adli işlemlerin yapılması kararı verildi.