Yalova Belediyesi tarafından, uçkunlara yönelik ilaçlamalar kuyular, fosseptikler, mazgallar, rögarlar, inşaat temelleri, süs havuzları, durgun sular ve dere kenarları gibi üreme alanlarıhem larva hem de uçkun döneminde yapılan ilaçlama programı doğrultusunda periyodik olarak yapılıyor. Bunun yanı sıra Sağlık Bakanlığı onaylı ve halk sağlığı tehlikeye sokmayacak şekilde günlük mahallelerde yapılan ilaçlamalara da devam ediliyor.

Dereler İlaçlanıyor

Mevsim koşulları itibariyle kent merkezinden geçen derelerde akışın azalmasıyla oluşan durgun su birikintilerinde ve dere kenarlarında 10 gün ara ile düzenli larvasit uygulaması yapılıyor. İlaçlamalar yapılırken halk sağlığını tehlikeye sokmayacak onaylı ürünler ve yöntemler kullanılıyor.

Uçkun İlaçlamaları Haziran İtibaren Başladı

Çalışmaların geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda üreme döneminde başladığını belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Özellikle tespiti yapılan; su birikintileri, kanalizasyon bacaları, yağmur suyu kanalları, dere kenarları gibi sinek üreme alanlarda ilaçlama çalışmalarını sezon öncesi başlattık ve belirlenen program dahilinde sürdürüyoruz. Buralarda oluşan larvalarla mücadeleye Kasım ayı sonuna kadar aralıksız devam edeceğiz.Uçkun mücadelesini de hava koşullarına bağlı olarak Haziran ayında beri sürdürüyoruz. Vektör mücadelesinin çalışmalarını da mahallelerde haftada iki gün, iki gece olacak şekilde yapıyoruz. Vatandaşlarımız, bahçelerinde su birikintisi oluşturabilecek çukurları doldurmak gibi, bidonların ağızlarını kapatmak gibi alacakları küçük önlemler ile sivrisinek mücadelesinde bize yardımcı olabilirler” diye konuştu.