Yalova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Karanfil Evleri’nin 2009-2013 yılları arasında çok sayıda faaliyette bulunduğunu belirten İlaslan, özellikle vatandaşların eksiklerini giderirkenyapılan sosyal çalışmalarda reklam amacı güdülmediğineve gizli olarak gerçekleştirildiğine dikkat çekti.

  Hakan İlaslan, açıklamalarda bahsedilen bütçelerin çok daha fazlası yardımın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gizli olarak yapılmaya devam edileceğini söyledi.

    Yalova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hakan İlaslan, “Yalova il merkezinde bulunan 13 mahalleyi kapsayan Karanfil Evleri çalışmaları 11 noktada sürdürülmektedir. Birçok etkinliğin yapıldığı Karanfil Evleri faaliyetleri bayanlardan büyük ilgi görmekte ve sayıları her geçen gün arttırılan Karanfil Evleri hizmet binaları, bayanların ilgisi nedeniyle zaman zaman yetersiz dahi kalmaktadır. Dileyen her bayanın faaliyetlere katılabildiği Karanfil Evleri’nde kesinlikle siyasi görüş sorgulanmamakta olup, en güzel hizmetin farklı görüşteki insanların bir araya gelerek çeşitli etkinliklerde beraber zaman geçirmeleri olduğu halkımız tarafından personellerimize iletilmektedir. Mahallelerdeki her türlü eksiği ve ihtiyacı en iyi şekilde bilen bayanlar, Yalova Belediyesi’nin hizmeti en kısa sürede gerçekleştirmesi ve kamu hizmetlerinin daha verimli yürütülmesi adına bizlere yardımcı olmaktadır’ dedi.

  İlaslan, “4 yıldır 150 ihtiyaç sahibi ve yaşlı aileye gizli olarak yapılan yemek yardımlarındaki ihtiyaç sahipleri Karanfil Evleri aracılığıyla tespit edilmiş olup, hayırseverlerden talep gelmesi durumunda bilgiler yardım amaçlı paylaşılmaktadır. Yine geride bıraktığımız Ramazan ayında 25.000 kişiye düzenlenen iftar yemeği Karanfil Evleri organizasyonunda hazırlanmıştır. Ayrıca Fen İşleri Müdürlüğü faaliyetinde olan birçok hizmetin doğru ve hızlı gerçekleşmesi Karanfil Evleri’ne iletilen taleplerle sağlanmaktadır.

Bayanların ev işlerinin yoğunluğundan fırsat bularak kısa bir sürede olsa nefes almaları ve kendilerini geliştirmeleri aracılığıyla Yalova Halk Eğitim Merkezi ve Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 2009 yılından 2013 yılının Ağustos ayına kadar Karanfil Evleri tarafından 13 mahalleye hitap eden 265 kursa toplam 13.515 kursiyer katılmıştır. Karanfil Evleri bünyesinde gelen talepler doğrultusunda sosyal projelerin yürütülmesine devam edilecektir. İlgili mevzuatlarda dezavantajlı grup olarak tanımlanan ve pozitif ayrımcılığa tabi tutulan kadın, çocuk, yaşlı, engelli vb. hemşehrilerimizin rencide edilmemesi adına gizlilikle yürüttüğümüz çalışmalarıngündeme getirilerek zorunluluktan dolayıda olsa kamuoyu ile paylaşılması kamu görevi yürüten bizleri hoşnut etmemektedir. Bu tarz hassas konularda gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve bu konuların polemik haline getirilmemesini müdürlüğüm adına rica ederim”Dedi.