Sarıkaya, Mü’minlerin gelmesini heyecanla bekledikleri, her türlü yüce ahlaki ve insani değerlerin zirveye ulaştığı mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan Berat kandilini bir kere daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

        İşledikleri hatalardan pişman olup tevbe eden, iyiliğe ve güzelliğe yönelen mü’minlerin; acıması ve bağışlaması bol olan Yüce Allah’ın af ve mağfiretine nail olacaklarına inanıldığı ve umulduğu için; gelmesiyle müşerref olduğumuz bu geceye “Berat Kandili” denilmektedir.

              Bu geceyi günahlardan arınmak, manen temize çıkmak ve mü’min için ulaşılması gereken yegane gaye olan ilahi rızaya nail olabilmek için önemli bir fırsat olarak kabul edilmeli, geçmişin muhasebesini ve yepyeni ve tertemiz bir geleceğin başlangıcı olarak değerlendirmeliyiz.

              Bu gece, Cenab-ı Hakka yalvarırken, birlik ve beraberliğimize zarar  verecek çeşitli tutum ve davranışların sona ermesi, ülkemizin ve milletimizin mutluluğu, bütün insanlığın barış ve hidayeti, dünyanın çeşitli bölgelerinde inandıkları gibi yaşama hakları ellerinden alınmak isteyen, zulüm, işkence, açlık ve sefalet içinde perişan bir hayat süren kardeşlerimizin en kısa zamanda insan hak ve hürriyetlerine kavuşmaları için dua edelim.

             Bu duygu ve düşüncelerle bütün insanlık aleminin Berat kandilini en halishane dileklerimle kutlar;  bu mübarek gecenin, mağdur ve mazlumların kurtuluşu, insanlığın barış ve hidayeti, hepimizin de günahlardan beratına vesile olmasını Yüce Allah’dan niyaz ederim’dedi.