İmam Hatip Okullarının nitelik ve niceliklerinin ele alındığı toplantı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, İmam Hatip Okullarının akademik, başarı ve değerler eğitimi hakkındaki bilgi verdi.

Engin ;“İslam Âleminin Umuduyuz”

İmam Hatip Okulları arasındaki işbirliği ve istişareleri güçlendirmek amacıyla kurulan İmam Hatip Okulları Platformu İlçe Koordinasyon toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Altınova İlçe Kaymakamı Zafer Engin, “İmam Hatip Okulları inşallah daha iyi olacak. Her şeyden önce bir insanın iyi ahlaklı olması gerekir. Dünyadaki bütün İslam Âleminin duası ve gözü bizim üzerimizdedir. Hepsi de Türkiye’yi hayırla yad etmekte. İslam Âleminin ümidi ve ışığı biziz. Bundan dolayı gelecek nesillerimizi milli ve manevi değerlere bağlı çok iyi ve çok güzel bir şekilde yetiştirmeliyiz” dedi.


Toplantı, İmam Hatip Okullarının genel durumu, eğitim ve faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve katılımcıların karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.Kaymakamlık makamında gerçekleşen toplantıya; Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, İlçe Müftüsü Ahmet Büyükgül ve okul yöneticileri katıldı.