İlk olarak Yalova Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ı makamında ziyaret eden Yalova İMES Yön. Kur. Baş. Süheyl Erboz; “Biz daha önce Dudullu’da ve Dilovası’nda olduğu gibi Yalova’ya da iş, aş istihdam getiriyoruz’ dedi.

Erboz, ‘Yalova kamuoyunun,Yalova İMES OSB projesinin yanında olmasını istiyoruz’

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için, üretime katma değer katacak, tamamlandığında 15 bin kişiye istihdam sağlayacak, yenilikçi yerli ve milli bir Organize Sanayi kurmayı hedeflediklerini söyleyen Erboz, ‘Ancak, kurulacak olan bu sanayi projesi, rantçıların saldırısına uğramış durumda. Spekülatörler vasıtasıyla, arsa fiyatlarının yükseltiliyor. Bu durum yapılacak yatırımın önünde çok ciddi tehdit oluşturuyor. Yalova kamuoyunun, Yalova’ya istihdam sağlayacak olan bu yerli, milli, yenilikçi ve yeşil üretimi kendisine misyon edinen,Yalova İMES OSB projesinin yanında ve arkasında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

Ziyarette, İMES Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Organize Bölge Müdürü (İnşaat Yüksek Mühendisi) Direnç Özdemir ise konuşmasında; “Yalova’ya, Türkiye ve Dünya’ya model olacak bir proje ile geldik. Kurulacak OSB bölgesinde birçok proje geliştirdik. Özellikle yağmur suyu sularını toplayıp, arıtıp kullanacağız. Yağmur suyu göletleri oluşturarak, yağmur sularını geri kazanacağız. Yağmur sularını hiçbir şekilde kuru derelere vermeyeceğiz. Yağmur sularını arıtılıp, OSB bölgesinde ki katılımcıların kullanımına sunulacağız. Artan suyu ise komşu OSB olan, Çiçekçilik OSB’ye sulama suyu olarak vereceğiz. OSB alanında bulunan her tesisin anlık olarak bütün çıkış sularını ve kirliliğini tespit eden bir sensör geliştirdik.  Bunu Dilovası’nda uyguladık ve başarılı olduk.

Kurulacak OSB’de Fuar sergi alanında, meslek eğitim merkezi, meslek lisesi, meslek yüksek okulu, kreş, camii, tıp merkezi, bankalar çarşısı, spor kompleksi, antrepo ve tır- servis parkı gibi, sosyal donatı alanları yapılacak” dedi.

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise, Yalova İMES Yönetim Kuruluna ziyaret ve bilgilendirmelerin dolayı teşekkür ederek,‘Her zaman Yalova’ya artı değer katacak olan yerli ve milli projelerin yanın da ve arkasında olacağız’ dedi.

 

Özdemir, ‘Yalova İMES OSB’de hiçbir şekilde kimyasal bir ürün işlenmeyecek’

Daha sonra, Cumhuriyet Halk Partisi Yalova il Başkanlığını Ziyaret eden Yalova İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz ve Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Organize Bölge Müdürü (Yüksek İnşaat Mühendisi) Direnç Özdemir, CHP Yalova İl Başkanı Ertan Şener’i de ziyaret ederek, Yalova Çiftlikköy’de kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi projesi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Yalova İMES yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz ziyarette yaptığı bilgilendirme konuşmasında;‘Yalova ili Çiftlikköy ilçesinde kurulan Makine İhtisas, Organize Sanayi Bölgesinin yenilikçi, yerli ve yeşil üretimin ön plana çıkacak. Bünyesinde, meslek eğitim merkezleri, sağlık merkezi, antrepo gibi tamamlayıcı unsurlarında yer alacağı, yeni nesil bir OSB inşa edilecek’ dedi.

Organize sanayi konusunda,Dudullu ve Dilovası’ndan tecrübeli olduklarını ve sektörün gelişen ihtiyaçları doğrultusunda Yalova’da yatırım yapmak istediklerini aktaran Erboz, ‘Dudullu, İMES OSB’nin çıraklık eseri, Dilovası İMES Makine İhtisas OSB’nin kalfalık eseri, Yalova İMES Makine İhtisas OSB’nin de ustalık eserleri olacak.

Bizim öncelikli hedefimiz ülkemize katma değer yaratarak, insanımıza iş ve aş sağlamak. Bu amaçla tamamen çevreye duyarlı, ‘Yeşil OSB’ hedefini sağlayacak bir organize sanayi bölgesi kurmayı hedefliyoruz.

Haziran ayında tescilimiz tamamlandıktan sonra kamulaştırma için çalışmalara başladık. Bu yıl içinde belli bir miktar kamulaştırmayı tamamlarsak, yatırımcılarımız kazmayı vurmak için hazır bekliyor. Dudullu ve Dilovası’nda edindiğimiz tecrübelerle, Yalova’ya yakışan bir organize sanayi bölgesini hizmete sokacağız” dedi.

Yalova İMES Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Organize Bölge Müdürü (İnşaat Yüksek Mühendisi) Direnç Özdemir ise konuşmasında; ‘Yalova’ya projeyi anlatmak istediklerini ve bu amaçla sivil toplum kuruluşlarını, siyasi partileri ve tüm paydaşları ziyaret edeceğiz’ dedi.

Özdemir konuşmasına sözlerle devam ettirdi;‘Yalova’ya Dünya standartlarının üzerinde yenilikçi, yerli, milli ve yeşil bir OSB projesi ile geldik. Ancak Yalova’da bir rant çetesi ile karşı karşıya kaldık. Rant çetelerine karşı mücadele ediyoruz. Projenin bu rant çetelerinin kurbanı olmaması için mücadele veriyoruz.  Maalesef ortada bir rant ekonomisi, bir de üretim ekonomisi var. Biz, tüm Yalovalıları üretim ekonomisinin yanında ve arkasında durmaya davet ediyoruz.

Ortada bir bilek güreşi var, bu bilek güreşini ya rant ekonomisi kazanacak. Ya da üretim ekonomisi kazanacak. Yalovalıların, çocuklarının geleceğini rant ekonomisine kurban etmeyeceğini düşünüyorum.

Yalova’nın çevre konusundaki hassasiyetlerini ve doğasını yakından biliyoruz. Bizim sanayi bölgemiz içinde hiçbir şekilde kimyasal bir ürün işlenmeyecek. Yalova İMES OSB’nin bir ihtisas OSB olduğunu ve sadece makine imalatı, otomotiv ve beyaz eşya yan sanayi, elektrik, elektronik eşya, savunma araç ve gereçleri gibi yüksek katma değerde faaliyette bulunacak işletmeler bu OSB’ de yer alacak. Belirlenen üretimler dışında, farklı bir üretim sürecine kesinlikle izin verilmeyecek. Kullandığımız suyu dahi arıtarak, sulama suyu olarak yeniden kullanmayı hedefliyoruz.

Yalova’ya kurulacak olan İMES Makine İhtisas OSB için birçok projeler hazırladık. Yeşil OSB unvanını uluslararası boyutta kazanmak ve bu doğrultuda gerekli tüm alt ve üst yapı yatırımlarını yapmaya hazırız. Yağmur suyu göletleri yapmak suretiyle, yağmur sularının OSB katılımcılarını kullanımına sunmak, Arıtma tesisi yaparak, arıtılan suyun OSB katılımcılarının ihtiyacını karşılamak ve sulama suyu olarak kullanmak, jeotermal Enerji Santrali(HES) gibi yenilenebilir enerji yatırımları yaparak, enerji birim fiyatlarını aşağıya çekecek projelerimiz hazır’ şeklinde konuştu.

CHP Yalova İl Başkanı Ertan Şener ise, OSB heyetine verdikleri bilgiler için teşekkür etti. Ziyaret sonunda Yönetim Kurulu Başkanı Erboz, İl Başkanı Şener’e Türk bayrağı rozeti hediye etti.

Haber: Ayhan Polat