Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılabilmesi için ‘’İmzanla Zincirleri Kır’sloganı ile ülke genelinde ve İslam ülkelerinde anlamlı bir kampanya başlatan Anadolu Gençlik Derneği Yalova Şubesi, daha önce Yalova Üniversitesi Safran yerleşkesinde startını verdiği imza kampanyasına Yalova Kent Meydanı, Pazar Yeri ve İstanbul caddesi ile devam ediyor. Halkın yoğun bir katılımı ile başlatılan imza kampanyasında bir açıklama yapan konuşan Anadolu Gençlik Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Özen, Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılması için AGD olarak başlattıkları kampanyaya toplumun her kesiminden destek beklediklerini söyledi.


Hile ile müzeye çev
rildi

AGD Yalova Şube Başkanı Mustafa Özen, ‘İstanbul
’un fethinin nişanesi ve Fatih Sultan Mehmed’in bir vakfı olarak 482 yıl boyunca kıyamlara, rükûlara ve secdelere ev sahipliği yapan Ayasofya Cami’nin hukuksuz bir şekilde 24 Kasım 1934’te bir oldubittiyle müze haline getirildiğine söyledi.

   Bu dönüşümün milli irade hiçe sayılarak Bakanlar Kurulu kararı ile gerçekleştirildiğini bildiren Özen,  bu kararın da hileli olduğunu vurguladı.

  Ayasofya Cami fethin sembolü iken Ayasofya Müzesinin de Batıya karşı bir boyun eğişin göstergesi olduğunu söyleyen Özen, ‘İstanbul üzerinde oynanan bu oyunu bozmak için Anadolu Gençlik Derneği olarak Fatih Sultan Mehmet’in üzerine titrediği Ayasofya’nın biran önce ibadete açılması için imza kampanyası başlattık. Müslüman halkımız ve tüm dünya Müslüman halkları adına fethin sembolü Ayasofya’nın bir an evvel camiye dönüşmesi için bir imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki yeryüzündeki tüm Müslümanlar İstanbul’a bakmaktadırlar. Ayasofya’nın yeniden cami oluşunu beklemektedirler. Bu muştulu haber hakkı üstün tutan anlayışa Yeni Bir Dünyanın kurulmasına giden yolda önemli bir merhale olacaktır’dedi.”

Toplumun her kesiminden destek gelecek

Kendini bu coğ
rafyaya, bu coğrafyayı da kadim bir medeniyetin fütuhat anlayışına bağlayan herkesin Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesini arzu ettiğini söyleyen Özen, ‘Bunun için başlattıkları’İmzanla Zincirleri Kır’kampanyasına yaşam tarzı nasıl olursa olsun toplumun her kesiminden destek bekliyoruz. Çünkü milletimiz Ayasofya Cami’nin bir bayrak gibi özgürlük temsili olduğunun farkındadır. Hedefimiz tüm Türkiye'de on milyon imzaya ulaşmaktır. Ayasofya mutlaka camiye dönüşecek ve bu mahzun halinden kurtulacaktır. Ayasofya’mızın cami oluşu öncelikle Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesinin bir gereğidir, ikinci olarak İstanbul’un fethinin bir gereğidir, üçüncü olarak milli iradenin tezahürünün bir gereğidir, dördüncü olarak bu ülkenin bağımsızlığının bir gereğidir. İstanbul İslam’ın baş şehridir. Sembol şehridir. Ayasofya Camii de İstanbul’un sembolüdür. Fethin sembolüdür. Bir kez cihetini Beytullah’a dönmüş bir yapıdır. Ayasofya Camii’nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak, Ayasofya Camii’nde Âlemlerin Rabbinin huzuruna yeniden durmak tüm Müslümanların arzusudur’dedi.


Harputoğlu AGD'yi tebrik ediyoruz


‘’Zincirler Kırılsın’, Ayasofya Camii İbadete Açılsın’ kampanyasının Yalova ayağında yapılan imza kampanyasına Sa
adet Partisi Yalova Merkez İlçe Başkanı Necmettin Harputoğlu ve yönetim kurulu da destek verdi. Harputoğlu İstanbul’un fethinin bir sembolü olan Ayasofya Camisi’nin tekrar aslına döndürülmesi için imza kampanyası başlatmış olmasından dolayı AGD’yi kutladı.

   Bu imza kampanyasını hep birlikte destekleyeceklerini belirten Harputoğlu, ‘Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Resulüllah (S.A.V)’in bir hadisi şerifinde buyurduğu gibi İstanbul’u fethetmek için 90 yaşında İstanbul’a giden Eyüp El Ensari ve daha sonra Fatih Sultan Mehmet’in 21 yaşında orayı fethetmesinin neticesinde kendi cebinden parasını ödeyerek vakfetmesinin neticesinde cami olmuştur. Ama daha sonra müzeye çevrilmiştir. Bakın hemen şu yan taraftaki afişte ne yazıyor? Bilet alarak değil, abdest alarak Ayasofya’ya girmek istiyoruz diye yazmış. Bugün Müslümanların en fazla üzüldüğü şey, İstanbul’u fetheden Fatih’in vakfettiği bu camiye bilet alarak girmesidir. İşte onun için Milli Görüş, Sultan Fatih’in görüşüdür. O Halde Sultan Fatih’in bu vakfiyesine sahip çıkmak da tüm Müslümanların görevidir. Ve Anadolu Gençlik Derneği’ni bu imza kampanyasından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah önümüzdeki Fetih Günü’ne kadar Ayasofya, cami olarak açılacaktır’dedi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği imza kampan
yası 20 Mayıs'a kadar devam edeceği bildirildi. Kampanyaya http://www.zincirlerikir.com/ internet adresinden de destek verilebilecek.