HABER: Abdullah Bozkurt

Türkiye’nin dört bir yanını 49 gündür, köşe- bucak gezen İnce, 41 vilayeti geride bıraktı. Gittiği her ilde vatandaşın, esnafın, çiftçinin ve öğrencilerin sorunlarını dinleyen ve sohbet eden İnce, gündeme dair açıklamalarda bulundu.  

Memleket Hareketi, Türkiye’nin Bereketi

Cumhuriyet Halk Partisi´nden (CHP) ayrılıp yeni parti kuracağı iddia edilen Muharrem İnce, Ankara´da düzenlediği basın toplantısında, ´1000 Günde Memleket Hareketi´ni başlatacağını duyurmuştu.

4 Eylül 2020 Cuma günü sosyal medya hesaplarından duygularını dile getiren Muharrem İnce, “Memleket Hareketi, 4 Eylül 2020 Cuma günü saat 10.00´da Sivas Nuri Demirağ Havalimanı´ndan yola çıkacak. Bu uzun yolculuğun ilk adımına bütün yol arkadaşlarımızı maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak koşuluyla bekliyoruz. Memleket Hareketi, Türkiye´nin bereketi" dedi.

Memleket Hareketi nerelere gitti?

49 günde 41 şehri gezip vatandaşlarla ülke gündemini görüşen İnce sırasıyla; Sivas, Muş, Bitlis, Van, Hakkâri, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Eskişehir, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Amasya, Çorum, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Aksaray, Niğde, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Karaman, Konya, Iğdır, Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Tokat, Yozgat ve Kırıkkale’yi ziyaret etti.

Muharrem İnce amacını açıkladı

Muharrem İnce, Memleket Hareketi ile ilgili şu sözleri kaydetti, “CHP bir alternatif, bir kurtarıcı rolü görmüyor. CHP sadece bir gözlemci olarak olayları izliyor. Siyasi partilerin kendi içlerinde demokrasi olmaması Türkiye'yi de etkiledi.

Türk seçmeni tutucu değildir. Yüzde 80'i değişkendir. Ben inanıyorum ki Ecevit'in yüzde 42'si mümkündür. 50+1'de mümkündür. Amacımız bir çıkış yolu göstermektir. Bugün başlattığımız hareketin adı, 'Bin Günde Memleket Hareketi'dir.

Önümüzdeki günlerde kadro ve söylemimiz ile kamuoyunun önünüze çıkacağız. Bu hareketin finans kaynağı da halktır.

'Bin Günde Memleket Hareketi'nin yol göstericisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olacaktır. Bu hareket aklı ve bilimi esas alacaktır.” Şeklinde düşüncesini paylaştı.