İnce, ‘Giderek yaşamımızın her alanını kuşatan gündelik yaşamın gerekli kıldığı uğraşlar, farkında olmaksızın bizleri yalnızlaştırmakta, sevdiklerimizle paylaşımlarımızı azaltmaktadır. Diğer yandan iletişim araçlarının yaşamımızda edindiği özel yer nedeniyle hepimizin yaşamaktan, duymaktan mutlu olduğu birçok değer ya unutulmakta ya da uzağımızda kalmakta. Belki de bunun için özel günlere ihtiyaç duymaktayız. Her Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutladığımız Anneler Günü’ne bir de bu açıdan bakmak gerektiğini düşünüyorum.

Annelerimiz, karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi, dünyadaki hiçbir değerle karşılaştırılamayacak ve yeri hiçbir zaman doldurulamayacak en kutsal varlıklarımızdır’dedi.

   İnce, ‘Anneler günü, bizim onların cefası, vefası karşılığında ne yaptığımızın hesabını verme günüdür.

  Bizlere yaşamlarımızı veren annelerimizi, elbette, sadece yılın bir günü hatırlamak, onlarla aramızdaki sevgi bağlarını bir güne sığdırmak anlamlı değildir. Ama, Anneler Günü’nü, yaşanması gerekli özel bir duygu anı; annelerimizle aramızdaki sevgi bağına, yeni sevgi halkaları eklemek için bir fırsat olarak değerlendirmekten geri kalmamalıyız.

Onlara dünün çocukları olarak, bizler için katlandıkları güçlüklerden dolayı ve bütün gayretleriyle bizlere sundukları aile mutluğu için, minnettarız.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün annelerin anneler gününü kutluyor, sevgi ve barış dolu, anaların yüreğinin sızlamadığı bir dünyada yaşamayı hep birlikte bir an evvel gerçekleştirebilmeyi diliyorum’dedi.