Başkan İnce, açıklamasında kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, “kadınlar gerek aile, gerek toplum yapımızın temel direği, özverinin ve sevginin kaynağıdır” dedi.

İnce’ni açıklaması şu şekilde oldu: “Kadınlar, yaşamımızın her anında yanımızda olan, bizleri dünyaya getiren, büyüten, yetiştiren, eğiten, sevgisi ile kuşatan ve şefkatli yürekleriyle bir an olsun bile bizleri yalnız bırakmayan en değerli varlıklarımızdır.

Ülkemizin kadınları, tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerimizde daima en ön safta yer almışlardır. Kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman vatanın kurtuluşunda görev üstlenen kahraman kadınlarımız yeni nesillere rehber olacak bir miras bırakmışlardır.

Türkiye’nin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesidir. Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip, şekillendirerek aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin ve sevginin kaynağı olmuştur.

Gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği kadınlarımızın, toplumsal hayatın her alanında etkinlik alanlarını artırması, ülkemizin yarınlara yürüyüşünde büyük önem taşımaktadır.

Bu anlayışla Türkiye Futbol Adamları Derneği Yalova Şubesi olarak kadınlarımızın kendilerini geliştirmeleri,  ekonomiye katkı vermeleri ve her alanda olduğu gibi Sportif çalışmalarda da aktif temsilini yükseltmek için birçok projeyi hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz.

Öte yandan kadına yönelik şiddetin halen toplumsal bir sorun olarak ülkemizde varlığını sürdürmesi asla kabul edilemez bir durumdur. Kadına şiddetin her zaman karşısında olduğumuzu ve bundan sonra da olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum.

Bu vesileyle canlarından çok sevdikleri evlatlarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit annelerine sabır temenni ediyor, şehrimiz başta olmak üzere ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü gönülden tebrik ediyorum.”