İnce, “Türkiye’de bu medya düzeni çökmüştür”

Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevaplayan İnce, “Kim konuşuyorsa konuşsun, Erdoğan konuşuyorsa hemen sözünü kesiyorlar, bir anda ona bağlanıyorlar. 35-40 kanal aynı anda Erdoğan’ı göstermeye mecbur zannediyor. Eğer yapmazlarsa bunu onu takip ediyorlar, cezalandırıyorlar. Yani bunun bir bedeli oluyor. Türkiye’de bu medya düzeni çökmüştür” dedi.

Ziraat Bankası’nı eleştirdi

Muharrem İnce, “Tarıma destek vermesi gereken Ziraat Bankası, medya kuruluşlarına 1 milyar dolar kredi vermiştir ve o parayı da dışarıdan bulmuştur Ziraat Bankası. Şu anda o parayı ödüyorlar mı merak ediyorum. Ödemiyorlar bence. Şöyle diyorlar hükümete ‘Biz zaten para kazanmıyoruz ki. Biz zaten izlenmiyoruz ki’” şeklinde konuştu.

İnce o gecenin perde arkasını anlattı

Muharrem İnce, “Ben aranmışım, davet edilmişim. ‘Kanalımıza gelir misin?’ dediler tabi gelirim dedim. Yani misafirliğe çağırmışsın beni. Beni misafirliğe çağırıp sonra demişsin ki ‘Sen otur burada salonda, ben yan komşuya gideceğim’. Onun gibi bir şey bu. Yani beni çağırıyorsanız. Bana saygı göstereceksiniz. Bir, kişiliğime saygı göstereceksin. İki, oy veren 16 milyon insana saygı göstereceksin. Üç, seyirciye izleyiciye saygı göstereceksiniz. Dört, mesleğinize saygı göstereceksiniz” açıklaması yaptı.

Programa Özcan Özel ile gitti

Haber Global’e CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel ile katıldığını açıklayan İnce, “Ben yayına gittim. Yalova Milletvekilimizle birlikte gittik. Oturduk yayına 5 dakika kala bana dediler ki, ‘Erdoğan’a bir bağlanmamız gerekiyor’. Nasıl olacak bir anlatın bana dedim. Bana aynen söyleneni söylüyorum, ‘Cumhurbaşkanı Okçular Vakfı’nda konuşacak, onu vermeyeceğiz’ dediler. Peki dedim. ‘Yalnız Ayasofya konuşması var. Ona da mutlaka bir giriş yapmamız lazım.’ Peki dedi. Önemliyse peki dedim. Ama dedim şöyle yapın, apar topar sözümü kesmeyin. Sözümü bitireyim. Ara veriyormuş gibi yapın, o sırada bağlanın bende mola yapayım geleyim. Anlaştık. Yanlış bir şey yaparsanız eleştiririm, tepkimi gösteririm dedim” ifadelerini kullandı.

İnce, “4. dakikada apar topar kestiler sesimi”

Muharrem İnce, “İstanbul Fethi’nin 567. Yıldönümü. Osmanlı hiç kutlamadı zaten fethi. Biz kutluyoruz, tamam kutlayalım. Erdoğan fethetmedi ki İstanbul’u. Yeni bir şey de söylemiyor. Daha sonra banttan verebilirsiniz. Şimdi daha 4. dakikasında ilk soru soruldu. 4. dakikada apar topar kestiler sesimi. Ben göremiyorum o anda zaten. Sesimi kestiler Okçular Vakfına bağlandılar. Arada eleştirdim. Bak yanlış yapıyorsunuz dedim. Çok sert tepki gösteririm dedim. Ben göremiyorum. Meğer ortada Erdoğan’ın resmini koymuşlar, arkada ses benim. Ya bir kere ayıp. Öyle devam ediyor. Sonra tekrar kestiler. O arada Erdoğan’a bağlandılar, bekledim. O arada gitmedim. Bağlansınlar bana tepkimi göstereyim, öyle gideyim dedim. Bende siyasetçiyim kusura bakmasınlar yani, o arada niye gideyim ki. Sözümü söylerim öyle giderim. Şov değil kardeşim. Bana yapamazlar ben herkes değilim” dedi.