Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'ın ardından,  belediye meclis üyeleri ve yaklaşık 300 kişi CHP çatısı altına girdi. 

     Toplantıya, CHP Grup Başkanvekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova CHP İl Başkanı Özcan Özel, Çiftlikköy CHP İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, CHP il ve ilçe yöneticilerinin katılım sağladı.

     CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Muharrem İnce’ye, danışma toplantısında sürpriz doğum günü kutlaması düzenlendi.

 

     Açılış konuşmasını yapan Çiftlikköy CHP İlçe Başkanı Cüneyt Çalışkan, ‘Tüzüğümüz gereği danışma meclis toplantıları daha dar kapsamlı katılımla yapılmaktadır. Bugün bu toplantı, tam bir örgüt toplantısı oldu. Bunun nedeni, malum katılımlar nedeniyle oldu’ dedi.

Çalışkan, ‘9 Nisan’dan itibaren tek bir örgüt olduk’

      6 Mayıs 2012’de ilçe kongrelerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Çalışkan, ‘2 gün sonra göreve gelişimizin 1. Yılını dolduruyoruz. Ogün burada yaptığım konuşmada en büyük hedefimizin 2014 seçimlerinden sonra belediyeyi kazanmak olduğunu söylemiştim. Şuan da seçimlere yaklaşık 11 ay var. Çiftlikköy Belediyesi CHP’li bir belediye olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Örgütümüze güveniyorum. Sayın başkanımızın ekibinden gelen arkadaşlar gücümüze güç katmıştır. 9 Nisan’dan itibaren tek bir örgüt olduk. Bugün partimize üye olan 300 kişiyi temsilen 27 kişiye rozetleri takacağız. Bunların arasında 4 meclis üyesi arkadaşımız bulunmaktadır. Derya Eryıldız Yavuz, Selami Doğancı, Adil Yele, Bülent Tarı. Partimize hoş geldiler, üyelikleri hayırlı olsun’ dedi.

Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız

     Yarından itibaren hep birlikte seçim çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Çalışkan, ‘ Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Çiftlikköy ilçemiz, Yalova’nın en büyük ilçesi ve parlayan yıldızı daha da parlatacağız’ dedi.

    Yeni parti binalarına taşındıklarını da söyleyen Çalışkan, ‘Yeni binamız Çiftlikköy’ün içinde Meydan Kırathanesi’nin karşısındaki pidecinin üzerindeki dairedir. Ufak tefek eksiklerimiz kaldı. Onları da tamamlamak üzereyiz. En kısa zamanda açılışını yapacağız. Açılış tarihini sizlere bildireceğiz’ dedi.

 
İnce, CHP'ye katılan 300 kişiyi temsilen 27 kişiye parti rozeti taktı.

    İnce, ‘Türkiye zor günlerden geçiyor’

     Rozet takılmasının ardından kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ‘NATO başta olmak üzere uluslararası birçok teşkilat, 'PKK terör örgütü mü?' diye tartışır hale geldi. Türkiye zor günlerden geçiyor. Türkiye kuşatıldı. Türkiye'de kurumlar fethedildi. Ordunun burnu sürtüldü. YÖK AK Parti'nin sesi. Üniversiteler suskun. Sivil toplum yok. Sıradan insanlar bile telefonlarının dinlendiğinden şikayetçi. Türkiye'de insanların gözünün içine baka baka yalan söyleniyor. Türkiye parçalanıyor. Bu ülke bir taahhüdün altına girmiş, terör örgütünün talepleri, insanları, vicdanları rahatsız ediyor ama bunları tartışacağımız ortamlar oluşturulmuyor ne yazık ki. Artık açıklamalar Bülent Arınç'ın önüne geçmiş. Murat Karayılan Kandil'den hükümet sözcüsü gibi açıklamalar yapıyor. Artık NATO başta olmak üzere birçok uluslararası teşkilatta, PKK terör örgütü mü değil mi, bu tartışılıyor. Eğer bu süreç sonuca ulaşmazsa 30 yıldır dünyaya bu örgütün terör örgütü olduğunu anlattık, hepsi sil baştan olacak’ dedi.

İnce, ‘Biz Atatürk'ün ve İsmet Paşa'nın torunlarıyız’

        İnce, ‘CHP için barış istemiyor, diyorlar. Biz neden barış istemeyelim? Biz de bu ülkede çocuklarımız şehit olmasın, silahlar sussun istiyoruz ama bunları söylerken de bu ülkenin geleceğini sağlıklı düşünmek zorundayız. Sen daha bu sürecin adında anlaşamamışsın. Bugün memleketi yönetenler asker kaçaklarının torunlarıdır. Wilson Prensiplerine inananların, Damat Ferit'in torunları onlar. Derviş Mehmet'in torunları onlar. Biz Atatürk'ün ve İsmet Paşa'nın torunlarıyız’ dedi.

Çiftlikköy CHP İlçe Teşkilatı’nın, Danışma Meclisi toplantısı daha sonra basına kapalı gerçekleşti.

Haber Foto: Gamze Yüksel