AK Parti yetkililerinin, bayramda yaptıkları açıklamalara şaşırdığını söyleyen İnce, ‘Arınç, Bursa’da katıldığı programda, Vardar Ovası' türküsünü söylemek isteyen sanatçıya, onda rakı falan geçiyor, ben yokken söyle dedi. Bülent Arınç’ın açıklamalarına baktığınız zaman, Müslüman dünya yanıyor diyor. Bu kadar anlamsız bu kadar çelişkilerle dolu açıklamaları nasıl yapıyorlar doğrusu şaşırıyorum. Buraya kadar tespiti doğruda ondan sonraki tespiti niye yanlış. Eğer Türkiye yanmıyorsa, Müslüman coğrafyasındaki en istikrarlı ülke ise bu laiklik sayesindedir, bu Atatürk sayesindedir. Yani bilinç altında öyle bir Atatürk düşmanlığı yaşıyor ki, Vardar ovası türküsünden bile rakı sözcüğünü çıkarıyor. Bunun derdi, türküde rakı kelimesi geçmesi değil, öyle olsaydı Manisa’ya gitmezdi. Manisa’nın her yerinde üzüm var. Üzüm diyince anason, anason diyince rakı akla gelir. Öyle bir Atatürk düşmanı ki, Vardar Ovası’nda rakı var diye espri yapıyor. Türküleri yakanlar, yasaları yapandan güçlüdür’ dedi.

   İnce, ‘ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise darbeye teşebbüsten CHP’de üç tane Milletvekili var diyor.  Bir kere üç tane milletvekili olmaz üç Milletvekili olur. İkincisi, Milletvekilleri hüküm giymiş CHP ihraç etsin diyor. TBMM Meclis Başkanı Çiçek’de, şu anda suçsuzlar, masumiyet karinesi var, yargıtay aşaması var diyor. Başbakan ise bu bir nihai karar değildir açıklamasını yapıyor diyor. Ama başbakanın yardımcısı çıkıyor, CHP bu üç milletvekilini ihraç etsin diyor, bu kafaya bak. Bu kişi nasıl Adalet Bakanı nasıl Meclis başkanı olmuş’ dedi.

    İnce, ‘Hüseyin Çelik, bu Ergenekon davası başladıktan sonra hiçbir faili meçhul cinayet olmadı diyor. Bu tutuklamalar, bu kararlar, bu Ergenekon süreci hangi faili meçhul cinayeti çözmüş? Bana bunu anlat. Başbakan geçmişte 'Genelkurmay Başkanını terörist ilan edenleri tarih affetmez' demişti. Bugün de 'Kanaatim aynı' diyor. Bir taraftan yardımcıları bu mahkeme kararlarını savunurken diğer taraftan Başbakan bunu eleştiriyor. Ucu kendilerine dokunduğunda, ucu MİT Müsteşarına dokunduğunda apar topar kanun çıkardı bunlar. O zaman bu mahkemelere 'devlet içinde devlet' diyenler, bu mahkemeleri yerden yere vuranlar nasıl oldu da bugün bu mahkemelerin kararlarını savunur hale geldi? Ucu kendilerine dokunduğu zaman kötü, ucu başkalarına dokunduğu zaman iyi’ dedi.

   İnce, ‘AK Parti sabıkalı bir partidir. Laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmaktan sabıkası olan bir partidir. AK Parti’nin bayram süresince yaptığı açıklamalara bakıyorum, gerçekten saçmalamakta zirve yaptılar’ dedi.