3 Ekim Perşembe günü Halk Eğitim Merkezi’nde saat 17.00’de, gerçekleşen toplantıya, CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova CHP İl Başkanı Özcan Özel, Yalova CHP Merkez İlçe Başkan Burçin Tangürek, bazı ilçe belde, belediye başkanları adayları ve CHP’liler katıldı.

   CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili, İnce aday adaylık süreçlerini değerlendirerek, bazı ilçe ve belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı.

     ‘Andımızdan sonra sırada İstiklal Marşı mı var?’

    Demokratikleşme paketini değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Yalova Milletvekili Muharrem İnce “Neden kaldırıyorsun andımızı? Türküm, doğruyum, çalışkanım demek ırkçılıkmış. ABD’de Amerikan çocukları her sabah Amerika Birleşik Devletleri bayrağına bağlılıklarını bildiriyorlar. Bu Cumhuriyet tanrının altında sonsuza kadar yaşayacaktır. Özgürlük ve adalet hepimize diye and söylerler. Fransa’da da vardır, İngiltere’de de vardır. Bu andımızdan ne istiyorsunuz siz? İstiklal Marşı’nda da kahraman ırkımızdan söz ediyor. O zaman bu da ırkçılık kokuyor. Andımızdan sonra sırada İstiklal Marşı mı var? Diğer ülkelerin milli marşlarında da bu sözler vardır, ama hiç kimse yüzyıllar önce yazılmış ulusal marşının sözlerini değiştirmek istemez” dedi.

Bunların derdi insanların dini, inancı üzerinde oy devşirmek’

       İnce, "2008 yılında AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, bizim hedefimiz kamuda başörtüsünün serbest bırakılmasıdır dedi. Vay bunu sen misin diyen. Grup Başkanvekili Nurettin Canikli dediki: bizim böyle bir isteğimiz yok. Kim ne söylüyorsa yalan söylüyor. 2 gün sonra Başbakan çıktı şunları söyledi: İçimizden birileri yanlış konuşuyor. Parti adına onların konuşmalarını ciddiye, dikkate almayın. Bizim böyle bir beklentimiz, isteğimiz yok' dedi ve Konya Milletvekiline ceza verdiler. Peki ne değişti o günden bugüne? Üniversite sorun çözüldü, şimdi kamuda çözeceksin. Bunların derdi insanların dini, inancı üzerinde oy devşirmek. Bunların derdi 5 yaşındaki çocuğun kafasına da türbanı geçirmek’ dedi.

‘Ankara bizim için neden önemli?’

       İnce, ‘Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gazetelerde, televizyonlarda duyuyorsunuz. Muharrem İnce gidici mi diye. Avucunuzu yalarsınız; bir yere gitmiyorum. Benim böyle bir talebim yok. Şu anda Türkiye’nin 3-4 büyük vilayetinden, il yönetimlerinden bana böyle bir teklif geldi. Dedim ki; benim böyle bir isteğim, ortaya çıkmışlığım yok. AK Parti İstanbul’da anket yaptırıyor, benim adımı koyuyor. Ben mi dedim AK Parti’ye benim adımı koy diye? Benim böyle bir isteğim yok ama Ankara bizim için neden önemli? Bir kere hepimiz Ankaralıyız. Cumhuriyete inanan, Atatürk’e inanan, bağımsızlığa inanan herkes Ankaralıdır. Ankara; bir dik duruştur. Ankara; bağımsızlık, özgürlüktür. Ankara; Anadolu’nun o kırsalında bir cennet yaratmaktır, kadın-erkek eşitliğidir, medeni kanundur, Cumhuriyettir, demiryollarıdır, köy enstitüleridir, şeker-çimento fabrikalarıdır. Ankara budur. İnsan düştüğü yerden kalkar. 20 yıldır Ankara’yı bunlar yönetiyor. Nereden düştüysek oradan ayağa kalkmalıyız’ dedi.

Şerefim üzerine yemin ediyorum ki taraf tutmadım’

    Yalova’da konuşulan her konudan, yapılan her işten haberi olduğunu belirten İnce, ‘Size şerefim üzerine yemin ediyorum ki, Yalova’da adaylıklarını açıklayan arkadaşlarım arasında taraf tutmadım. Biri öğrencim, biri arkadaşım. Nasıl taraf tutayım? Vefa Salman ile oluyorsa onunla alalım, Mehmet Gürel ile oluyorsa onunla alalım. Genel merkezimiz bir anket yaptı. Bu anketi yaptıran beş kişilik bir komisyonumuz var. Genel Başkan Yardımcımız Gökhan Günaydın. Bu anketi ben yapmadım. Bunu aday adaylarımıza göstereceğim. Ben buraya gelene kadar bu ince ayrıntıyı bilmiyordum. Etkilenmeyeyim diye almak istemedim. Anketlerde bir şey çıkmıyor, sen taraf ol dediler. Olmayacağım dedim’ dedi.

      Bazı ilçe ve belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıtan İnce, ‘Subaşı’ndan Belediye Başkanı Musa Kuş, Koru’dan Belediye Başkanı Kamil Yaman ile Armutlu’dan Abdullah Gencer, CHP’den Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, ve Kaytazdere’den Ali Kangal’ dedi.