Başbakanın ağzından küfür aktığını ifade eden İnce, ‘Başbakan 'CHP zihniyeti pisliktir' demiş. Bu lafı birisi söyleyip, kim söylemiştir diye sorsaydı,  başbakan derdim. Bu laf Başbakanın, kişiliğini, karakterini, iç dünyasını, yetişme tarzını ve terbiyesini ortaya koyuyor. Ağzından küfür akıyor senin. Ayyaş, çapulcu, alkolik, pislik, şerefsiz sürekli bunları söylüyorsun’ dedi.

    İnce, ‘Başbakan, başbakana, küfredilmeyeceğini söylüyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'ye, Hitler denir mi? Sen bu ülkenin kurucularına iki ayyaş dedin de,  sana küfretmişler çok mu? Sen hak ediyorsun onları. Sen bu sözünle kendi iç dünyanı ortaya koymuşsun. Sen kendine bak önce. O ihaleler bak. Bulaşmışsın tepeden tırnağa pisliğin içine bulaşmışsın. Tarla başı ‘Kentsel Dönüşüm Projesini’ damadının yöneticisi olduğu şirkete verdin. Senin telaşın, kızgınlığın Taksim'i de bunlara veremediğinden mi. Söz mü vermiştin başbakan? Asıl başbakanın ağzından pislik akıyor’ dedi.

      İnce, ‘Başbakan mitingde bundan sonra onların anladığı dilden konuşacağız, diyor. Bizim anladığımız dil demokrasi dilidir. Bizim anladığımız dil özgürlüklerin dilidir. Bizim anladığımız dil halkımızın dilidir. Ama Başbakanın dili, Tomaca, Copca ve Gazca'dır. Biz bu dilleri bilmiyoruz. Biz Demokrasinin dilini biliyoruz. Onların Derdi AKM ile Değil Atatürk’ledir. Taksim AKM'nin yıkılmak istenmesinin altında da Atatürk'le hesaplaşma isteği yatıyor. Başbakan Atatürk Kültür Merkezi'ni yıkacağını söyleyip duruyor. Başbakanın derdi AKM değil. Başbakanın derdi Atatürk. Onlar göreceksiniz Atatürk Hava Limanını da yıkacaklar. Bilin ki Dünyanın en iyi işleyen hava limanlarından birisi orası. Yıkıp üçüncü bir hava limanı yapmak istemelerinin nedeni de, Atatürk ismidir’dedi.

     Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’yu da logo konusunda ağır eleştiren İnce, Dünyanın en büyük çevrecilik örneğini, dünyaya tanıtmaları gerekirken, üniversitenin logosundan Yürüyen Köşk’ü sildiler. Bu kafadan bilim, özgürlük, teknoloji çıkmaz’ şeklinde konuşmalarını tamamladı.

     Haber Foto: Gamze Yüksel