İnce, ‘Kuruluşuna Sivas Kongresi ile başlanan Cumhuriyet Halk Partisi, dünya siyasetinde ender rastlanan, özellikli tarihi olan bir partidir. Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin, Kuvay-ı Milliye’nin devamı CHP, Kurtuluş Savaşı yönetmiş, devlet kurmuş bir partidir’ dedi.

       İnce, ‘CHP, siyaset dünyamızda geçmişte var olmuş ve şu anda var olan diğer siyasal partiler gibi İçişleri Bakanlığı’na verilen dilekçe ile kurulmamıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi, ayrıcalıkları olan bir partidir. Ulusal mücadele içinde doğmanın Atatürk tarafından kurulmanın onurunu taşıyan Cumhuriyetin kurucusu, devrimlerin sahibi ve uygulayıcısı, Türkiye’nin ek köklü partisidir.

CHP, Anadolu Aydınlanmasının, demokrasinin, sosyal demokrasinin, laikliğin, çağdaşlığın, Türkiye’nin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün, direnişin ve devrimin partisidir.

Cumhuriyeti kuran partimiz, İkinci Dünya Savaşı sonrasında çok partili siyasal yaşamın ve dolayısıyla demokrasinin de lokomotifi olmuştur. 12 Eylül askeri darbesi ile kapatılmış, Genel Başkanı ve yöneticilerine siyaset yasağı konulmuş olmasına rağmen, 1992’de yeniden açılmış ve Türkiye’de hukukun, çoğulcu demokrasinin ve özgürlüklerin kurumsallaşması, kökleşmesi, ülkemizin zenginleşmesi, yurttaşlarımızın refahı ve mutluluğu için yoluna devam etmektedir.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak, sahiplendiğimiz mirasın ve bu mirasın bize yüklediği sorumlulukların bilincindeyiz.

Demokrasimiz geriletilip, otoriter eğilimler ilerletilirken, hukuk devleti yok edilip yargının iktidarın sopası işlevi görürken, sosyal devlet iane devletine dönüştürülürken, kamunun imkânları yandaşlara ayrıcalıklı bir şekilde dağıtılırken, milletimizin birliği ve ortak idealleri yok edilirken, komşularıyla kavga edip ülkemizin sınır güvenliğini, vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atan bir iktidar varken, basın özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme özgürlüğü yok sayılırken, partimizin ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözleri göz ardı edilirken, biz Cumhuriyet Halk Partililere düşen sorumluluk büyüktür, önemlidir.

Hepimiz ülkemiz, cumhuriyetimiz, özgürlüklerimiz, demokrasimiz ve kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk için çok çalışmak zorundayız.

Bu düşüncelerle partimizin 90. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, başta Mutafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit olmak üzere önceki Genel Başkanlarımızı ve kurucularımızı saygı ve rahmetle anıyorum”Dedi.