CHP İl Başkanı Ertan Şener, il, ilçe ve belde başkanları ve CHP’li belediye başkanlarının katıldığı toplantıda Muharrem İnce adeta esti. İnce konuşmasında; ‘Değerli arkadaşlarım sayın il başkanım, belediye başkanlarımız anlattılar, ama sadece şunları söyleyeyim 11 ay kaldı, 11 ay sonra seçim var. Bu masada belediye başkanları var ilçe başkanları var. Belediye başkanıyken tekrar aday olmak isteyenler olacak. İlçe başkanıyken, belediye başkanlığına aday olmak isteyenler olacak bu 11 ay içinde. Şimdi size bu meclisin en deneyimli milletvekillerinden birisi olarak,başınıza gelecekleri söyleyeyim.

Genel Merkezde çektirdiğiniz fotoğraflar hiçbir işe yaramayacak. Seçime 4 ay kala, Genel Merkezdeki yöneticilerin hiçbiri telefonlarınıza çıkmayacak. Örgütün gücünü sakın ha küçümsemeyin. Hiç kimseden size fayda gelmez. Sadece örgütten fayda gelir. Hani diyor ya, mahşer günü evlat babayı bile görmeyecek. Seçime yaklaştığımızda da, evlat babayı görmez. Genel Merkez, aynı mahşer gibidir. Ben size söyleyeyim siz unutmayın. Benim size tavsiyem, örgütün gücünü asla unutmayın. Partiden istifa etmiş gitmiş olanlar, size hiçbir faydası olmaz. Eşek gibi çalışan insanlar var bu partide. O insanlar size kazandıracak veya kaybettirecek olanlar. Ben hiç ihmal etmedim örgütü, 16 senedir yanlarında olmaya çalıştım. Gel dediklerinde gelirim’ şeklinde konuştu.

 

İnce, ‘Çocuklarımıza zehir yedirmemek için anlatacağız’

İnce Türkiye gündemine dair yaptığı açıklamada; ‘Şimdi Türkiye’nin gündemine bakın. 1923 Cumhuriyet kurulmuş, 1. Dünya savaşında makineli tüfekler, tankla-tüfekle ölenler var. Bir de gripten ölenler var. Gripten ölenler, tankla topla ölenlerden daha fazla. Cumhuriyet kurulmuş en önemli hastalık, çocuklar ishal oluyor. İshal için ne lazım; şekerli su, şeker fabrikaları ilaç niyetine kurulmuş. Şimdi iktidara sahip olanlar Cumhuriyeti kuranların ilaç niyetine kurdukları bu fabrikaları satacak, çocuklarımıza zehir (nişasta bazlı şeker) yedirecekler. Bunu bu millete anlatacağız. İnternette bir sosyal deney gördüm diyor ki;‘Tayyip Erdoğan uzaya köprü yaptırıyormuş duydunuz mu?’ diyor. ‘Duymadım diyor’ ne düşünüyorsunuz peki diyor. ‘Destekliyorum’ diyor adam.‘Çok iyi olur diyor uzaya köprü’ kaliteye bakın, beyne bakın arkadaşlar, böyle bir durumda, başarı çıkarmak kolay bir şey değil. Bu yan gelip yatmayı da gerektirmez.

 

İnce, ‘Daha önce de Negri Negri, şimdilerde ise Yaylalar, Yaylayar…’

İnce açıklamasında, ‘Sanatçıymış, moral vermeye gitmişler. Kamuflaj elbiseleri içinde gösteriyorlar kendilerini. Sen önce bedelli askerlik yapan, çürük raporu alan oğluna giydir oKamuflaj elbiselerini.

Sanatçı deyince, sanki sanat dergilerinde yazıları yazılan,kaliteli eserleri bulunan arkadaşlar aklına geliyor. Bu kadar çapsız, damatları ihale alacak diye, vergi cezalarından korkanların Sarayın önünde tapınanları, Saraya biat edenleri, bu milletin acılarını anlayamazlar. Şen şakrak gidiyorlar, yaylalar yaylalar. Daha önce de, megri megri diye bağırıyorlardı. Şimdi yaylalara, terfi ettiler. Bu milletin gözünün önünde oluyor bunlar ama, öyle bir medya varki. Bu medya, sabah akşam aynı yalanları,büyük bir şekilde tekrarlıyor. Bizim buna karşı yapabileceğimiz bir şeyimiz var. İnsanlara bunları tek tek anlatmak. Bu yaşananları anlatacağız. Burnundan kıl aldırmayanlardan olmayacağız, tek tek anlatacağız. Ben Türkiye’yi gezip anlatacağım. Siz Yalova’yı gezip anlatacaksınız. Hiç üşenmeden, hiç bıkmadan, usanmadan bunu başarabiliriz.

Belediye başkanlarımızın icraatlarını, ya da yapılan eleştirilere vereceği cevaplarda benim devreye girmem yanlış olur. Onlar zaten kendilerini savundular’ şeklinde konuştu.

Haber: Ayhan Polat