İntepe açıklamasında, ülkemizde kadına yönelik birçok olumsuzluğu gündeme getirirken, Kadınlara birçok konuda destek olunması gerektiğinin altını çizdi.

İntepe açıklamasında; ‘8 Mart tüm Dünyada kadınların eşitlik, özgürlük,hakça yaşam istediklerini dile getirdikleri çok özel bir gündür.Gerçi yılın sadece bir günü kadınları hatırlamak onların aile ve toplum üzerindeki değerleri ön plana çıkarmakla hak ettiği yeri sağlamış olamayız. Kadınlarımızla her konuda yardımcı olup üzerindeki yükü bir nebze olsun hafifletmeyi çalışmalıyız.Kadın;Anadır,Bacıdır,Abladır,Eştir.Kadınların eğitim,sağlık,siyaset ve toplumun her alanında özgür ve aktif olarak görev almalarına fırsat vermeliyiz.

Yaşamın en güzel rengidir Kadın. Hatta Gökkuşağının tüm renklerine onlarda rastlamamız mümkündür. O renkleri soldurmamak gerekir. Hayata dair bildiğimiz tüm lezzetin tadıdır kadın. Bir erkeğin ruhuna can katandır kadın. Canını acıtmamak, ömre ömür katmaktır kadın.

Kadının ve erkeğin toplumda tam anlamıyla eşit olduğu,‘Sen kadınsın, susmak ve sabretmek zorundasın, haddini bil’ sözlerini duymak istemiyoruz. Kadın-Erkek eşitliğinin sözde değilgerçekte olduğu, taciz ve şiddete maruz kalmadığı, evinde ve iş hayatında hak ettiği saygı, sevgi gördüğü, en değerli varlık olduğu gerçeğini, herkesin kabul ettiği bir Dünya istiyoruz.

Cumhuriyetin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Ülkemizde kadınlara seçme ve seçilme hakkı pek çok Avrupa ülkesinden önce Türk kadınına tanınmış olup, 3 nisan 1930 tarihinde belediyelerde, 26 Ekim 1933’de köy ihtiyar heyetlerinde ve muhtarlıklarda, 5 aralık 1934’de ise TBMM’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük devrimlerinden biridir. Atatürk hayatta iken, yapılan son seçim olan 1935 yılında, ilk kadın seçilme hakkını da kullanan kadınlarımız, TBMM’de 18 kadın millet vekili ile temsil edilmişlerdir.

Bir kadının eğitimli ve her konuda donanımlı olması, ülkede yetişen her bireyin daha sağlıklı ve aydınlık bir nesil yetişmesinde umudumuz kadınlardır. Kadınlar, insanlığın devamı için olmazsa olmazıdır. Doğumdan ölüme kadar hayatın her alanında ve dalında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli Türk kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum sevgi ve saygılarımı sunuyorum’ dedi.