Toplantıya Deniz Ticareti Genel Müdürü Dr. Barış Tozar, MARKA Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ve projeye ortak kurumların temsilcileri katıldı.

    Ortak ülkeler ve Uzakdoğu, Amerika ve Afrika kıtAlarından diğer liman bölgeleriyle iş olanaklarının geliştirilmesi, ülkelerarasında teknoloji transferinin hızlandırılması ve ikili anlaşmaların görüşüldüğü toplantıda bölgelerarasında lojistik sektöründe çalışan akademisyen ve uzmanların değişim programına tabi tutulması ile bölgelerarası çalıştaylara ilişkin detaylar görüşüldü.

6. Uluslararası Girişimcilik, Yenilikçilik ve Bölgesel Kalkınma Konferansı ile eşzamanlı yapılan toplantı, söz konusu konferansta gerçekleştirilen “Taşımacılık Sektöründe Kümelenmelerinin Oluşturulması ve Yönetilmesi” isimli çalıştay ile proje ortaklarının çalışmalarının paylaşılmasına da vesile oldu. Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin TÜRKAY moderatörlüğünde yapılan çalıştayda Kanarya Adaları, Bremen, Doğu Marmara, Kalabriya ve Ruse bölgelerindeki taşımacılık kümelenmelerine ilişkin sunumlar ve tartışmalar gerçekleştirildi.

InTraRegio Projesi Nedir?

İspanya, İtalya, Almanya, Bulgaristan ve Türkiye’de faaliyet gösteren taşımacılık kümelenmelerinin intermodal taşımacılık alanında işbirliği olanaklarının geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan projenin 2014 yılının sonunda tamamlanması planlanmaktadır. Yedinci Çerçeve Programı kapsamında yürütülen projede, ülkemizi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden oluşan konsorsiyum temsiletmektedir.

Toplam süresi 36 ay olan ve toplam bütçesi 1,62 milyon Avro olarak Kabul edilen proje ile Marmara bölgesinin lojistik ve taşımacılık sektörlerinin bir analizi yapılacak, temel gelişme alanları tespit edilecek, bölgede faaliyet gösteren lojistik ve taşımacılık sektörünün uluslararası tanınırlığı arttırılacak, bölgede farklı lojistik ve taşımacılık alanlarının birbirleri ile entegrasyonunu sağlamaya yönelik çok yönlü modeler geliştirilecek ve proje sonunda bölgemizde uluslararası arena da tanınan lojistik ve taşımacılık kümelenmesinin oluşumu tamamlamış olacak.