Işılak yaptığı açıklamada, “Bu seneki sınavların birinci bölüm periyodik sınavları 13 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşti. İkinci periyodik sınavlar ise 18 Haziran 2019 tarihlerinde Çiftlikköy Çıraklık Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde teorik olarak yazılı sınavları yapıldı. Uygulama ve Beceri Sınavları ise 22 Haziran 2019 tarihleri arasında Yalova Şaban Temuge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti. Yapılmış olan bu sınavlarda, Kantin İşletmeciliği Kalfalık Sınavları’na katılmaya hak kazanan kantin işletmecisi ve kantin çalışanı 30 meslektaşımız başvurdu. Kantin İşletmeciliği Ustalık Sınavları’na ise katılmaya hak kazanan 6 meslektaşımız başvurdu. Bu sınavların yanında aşçılık kalfalık sınavlarına katılmaya hak kazanan 6 meslektaşımız ve aşçılık ustalık sınavlarına katılmaya hak kazanan 17 meslektaşımız başvurularda bulundu” ifadelerine yer verdi.

Başkan Işılak açıklamasının devamında, “Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Yönetim Kurulu olarak kurulma aşamamızdan bu yana amacımız, hedefimiz ve gayemiz belge ve bilgi yönünden kendimizi geliştirmek, eksiklerimizi gidermek. Mesleki anlamda el becerilerimizi geliştirmek vede arttırmak suretiyle geleceğimiz ve göz bebeğimiz olan yavrularımıza okul kantin işletmelerimizde liyakat sahibi bilgi ve beceri olarak donanımını sağlamış kendisini geliştirmiş meslektaşlarımızla daha kaliteli ve sağlıklı hizmetler yapmaktır. Artık ülkemizde her sektörde olduğu gibi bu sektörde de kendisini geliştirememiş, üretime yönelmeyen, kendisini yeniliklere açmayan hazırlamayan tabiri caizse gününü kurtarmaya çalışan vasıfsız ve kapasitesiz elemanlara ve kişilere yer yoktur. Bu vesile ile başta aramıza yeni katılan meslektaşlarımız olmak üzere kendisini mesleğine adamış olan tüm kantinci meslektaşlarımıza şimdiden başarılar diler, saygılar sunarım” dedi.

Işılak son olarak, “Dernek olarak 15 Temmuz gecesi Cumhuriyet Meydanı’nda halkımıza ücretsiz çay servisimiz olacak” diye ekledi.