Yalova Valisi Muammer Erol katıldığı İŞKUR ‘İşe İlk Adım Projesi’ ‘İŞKUR Kariyer ve Girişimcilik günü içeriğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ilk 100 günlük eylem planı kapsamında, Türkiye İş Kurumu olarak 2018 yılında ilk kez hayata geçirilen ‘İşe İlk Adım Projesi’nin tanıtımı yapıldı.  

  Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, ilimizde uygulamaya başlatılan ‘İşe İlk Adım Projesi’nden’ yararlanan işverenler ve 17 katılımcı ile ilgili bilgilendirme sunumu oldu.

  Kendi işini kuran başarılı girişimciler, işyeri açma ve KOSGEB desteklerinde faydalanma süreçleri ve girişimcilik hikayelerini yeni iş kuracak girişimci adaylar ile paylaştılar.

  Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yönelik Yalova İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB iş birliği ile 2018 yılında Yalova Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Başkanlığı ile 11 grup 272 kişi, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile 2 grup, 31 kişi ve Türkiye Gençlik Vakfı ile 1 grup 24 kişi olmak üzere toplamda 14 grup 327 kişilik düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ne katılanlara sertifikaları dağıtıldı.

  “Yeni Girişimci Desteği” hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak üzere KOSGEB Uzmanı tarafından yeni girişimci destekleri hakkında sunum da yapıldı.