Dört proje onaylandı

Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyon Kararı Gereği;

Yalova İli için Kendi işlerini kurmaya yönelik bireysel tarımsal ve hayvancılık Projeleri ile Türkiye Beyaz ay Derneği Yalova Şubesi ve Spastik Engelliler Federasyonu tarafından sunulan iki mesleki eğitim projesi Ankara’da ilgili komisyon incelemesi sonrası uygun bulunarak kaynak tahsis edilmesi kararlaştırılmıştır.

Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede konu ile ilgili yaptığı açıklamada; onaylanan iki projenin dezavantajlı konumda bulanan vatandaşlarımızın, hayat boyu öğrenmeye katılımının artırılması, üretime katılarak sosyal hayatla bütünleşmelerini sağlayacak girişimcilik ve mesleki eğitim projeleri olduğunu, Bu kapsamda projelerin özellikle işgücü piyasasına kazandırılmaları görece güç olan engel gruplarından zihinsel veya ruhsal engellilerin bir mesleğe sahip olma imkanları ile birlikte rehabilitasyonlarına katkı sunacağını ifade etti. Dede; Projelerin işgücü piyasasında talep gören, istihdam ve gelir elde etme imkanı olan mesleklerden seçildiğini söyledi.

“Onaylanan diğer iki proje ise kendi işini kurmaya yönelik hazırlandı. Gıda Tarım ve hayvancılık faaliyetlerini kapsayan, iyi bir girişimcilik örneği olacaktır. Kendi işini kuracak engellilerimize yönelik kaynak tahsis ve proje destekleri haziran ayı içerisinde başlatılacak olup, Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak düzenlenecek Mesleki eğitim projeleri ise COVID-19 salgını nedeniyle alınan Komisyon Kararı gereği 1 Eylül 2020 tarihinden sonra başlatılacak.

Bu vesileyle İŞKUR olarak projeleri onaylanan başvuru sahibi vatandaşlarımız ve Engelli Sivil Toplum Kuruluşlarımızı tebrik ediyor, projelerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Her yıl iki dönem halinde toplanan komisyonun 8 Haziran 2020 tarihinde 2.dönem başvurularının başlayacağı duyuruldu.