‘Engelli ve İşveren Buluşmaları Projesi’ hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, “ Bakanlığımızın engelli vatandaşlarımızın istihdamı için,  Kamu Kurumlarındaki zorunlu kota uygulamasının yanında, korumalı işyeri düzenlemesi, işverenlere, engelli istihdamı için verilen finans desteği, temel ve mesleki eğitim destekleri ve Türkiye İş Kurumunun kendi işini kurma amaçlı verilen maddi teşvik ve destekleri, iş gücüne ve iş hayatına girişteki tüm engelleri kaldırabilecek nitelikteki yasal düzenlemelerdir” açıklamasını yaptı.

   İl Müdürü Dede, engellilerimizin uygun ortamlarda çalışmalarına imkân verilmesi halinde önemli başarılar elde ettikleri, örnek bir iş hayatı ortaya çıkardıklarını Kamu istihdam kurumu olarak birçok yerde gözlemlediklerini söyledi. Her bireyin çalışma hayatında yeri olduğu fikrini esas alarak bu özel alana yönelik çalışmalar ile projelerini artıracaklarını, Engellilerin iş bulması, işe uyumunun sağlanması ve işyerinde güvenli bir şekilde çalışmalarını temin ederek bilinçli bir işgücü piyasası oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

   İşyerlerinin çalıştırdığı engelliler için ödenmesi gereken SGK işveren paylarının İŞKUR tarafından karşılandığını dile getiren Erhan Dede, “İl Müdürlüğümüzce çalışma istek ve iradesinde olan engellilerimizi her hafta salı günü saat 15.00’te firmalara ile buluşturuyoruz. Bu uygulama ile işgücü piyasası aktörlerine engelli bireyler hakkında doğru bilgilendirme, mesleki eğitim ve rehabilite hizmeti sunarken diğer taraftan çalışma hayatında olması gereken engelli vatandaşımızın istihdamı sağlanmış olmaktayız” dedi.

   Kendi işini kurmak isteyen engellilere İl Müdürü Dede, “Engellilere ve yakınlarına yönelik ‘Girişimcilik Eğitim Programları’ düzenleyerek engellilerimizin çalışma yaşamına işveren olarak katılmaları desteklemektedir. Bu kapsamda İŞKUR olarak 50 bin TL tutarında verilen hibe proje destekleri ile engelli bireylerimizin işgücü piyasasında karşılaştıkları en önemli sorunlardan biri olan mesleksizliğin çözümü noktasında katkı sağlarken diğer taraftan kişilerin iş ortamına ve sosyal hayata uyumu gibi konularda istihdamlarına katkı sağlar. Çalışma hayatındaki engeller, çalışmaya engel değildir” dedi.