Sektör işyerlerine yapılan ziyaret ve bilgilendirme sonrası, işletmeler eleman teminini, pratik uygulamaların ağırlıklı olduğu İşbaşı Eğitim Programı veya İstihdam Garantili Mesleki Eğitim program desteği ile karşılıyor.      

   Bu kapsamda; İŞKUR-Çiçek Demeti Süs Bitkileri Seracılık Bahçe Kültürleri ve Peyzaj işletmesi işbirliği ile 25 kişilik istihdam garantili mesleki eğitim kursu düzenlendi.

   İŞKUR tarafından yapılan yazılı açıklamada, ‘Peyzaj Bahçıvanlığı’ mesleğinde 22 Nisan’da başlatılan istihdam garantili kursta teorik eğitimlerin yanı sıra, uygulamalı eğitim de verilecek.

  Eğitimlerde kursiyerlere; toprak bilgisi, işleme metotları, alet ve makineler, çim alanları, dış mekân ve saksılı bitkilerinin ekimi, dikimi, bakımı, şekil verilerek budanması, bozulan yerlerin özgün haline dönüştürülmesi, düzenlenmiş alanların muhafazası, kullanılan materyaller ve araç-gereçlerin kullanılması hakkında teknik ve bilimsel standartlarda eğitim verileceği belirtildi.

    İŞKUR İl Müdürlüğünce günlük kursiyer zaruri giderleri, sağlık sigortası primleri ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri karşılanacak ve eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlerin, kurs sonunda MEB onaylı ‘Peyzaj Bahçıvanı’ sertifikası alarak kurs düzenlenen işletmede istihdamlarının sağlanacağı belirtildi.