Girişimcilerin işyeri kurma süreçlerinin dinlendiği ziyaretlerde, iş geliştirme ve istihdam teşvikleri konusunda bilgilendirmelerde bulunan Dede, başarılı bir girişimcinin yanında çalıştırdığı insangücü ile istihdama katkısı yanında ürettiği ürünlerin milli gelire yaptığı katma değerin ülkemizin kalkınmasında çok önemli olduğunu vurguladı.

    Dede;  İŞKUR’un Aralık ayı içerisinde 7.sini düzenleyeceği “Kariyer ve Girişimcilik” gününde işyeri açmak isteyen yeni girişimci adaylarına rol model olmak üzere hayallerindeki işyerini kurma serüvenlerini anlatarak başarı hikâyelerini paylaşmalarını istedi.

    Genel anlamda ülke bazında ekonomik kalkınmaya her daim destek olan İŞKUR’un ilimizde faaliyet gösteren işletmelere sunduğu istihdam teşvikleri ve eleman destekleri hakkında bilgilerin verildiği ziyaretlerde, yeni iş yeri açan işyerlerinin çalışma yaşamı ile ilgili konularda her daim işletmelerin yanında olacakları belirtildi.

    İŞKUR’un Girişimcilik eğitimine katılarak yeni girişimci desteği alan işyerleri; İŞKUR ziyaretinden ve istihdam teşvikleri hakkında yapılan bilgilendirmeden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.