Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, ilk düzenlemenin başlatıldığı Belediye Sosyal Tesisi’ne giderek incelemelerde bulundu.

Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda; Mihenk Sokak, Rıhtım Caddesi ve Gazipaşa Caddesi’nde bulunan işyerlerinin açık alanlarının kullanım esaslarına uygun hale getirilmesi kararı alınmıştı. Bu karar neticesinde çalışmalarına başlayan ekipler, ilk düzenlemeyi Mihenk Sokak'ta yer alan belediye sosyal tesisinde gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da katıldığı çalışmalarda tesisin mevcut kapalı çıkmalarının 7 metresi yıkıldı. Mihenk Sokak üzerinde yer alan tüm işletmelere uygulanacak yıkım işleminin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Başkan Salman; “ Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda alınan karar neticesinde düzenleme çalışmalarımız başladı. İlk düzenlemeyi de belediyemizin sosyal tesisinde başlattık. Kabul edilen yönetmelik doğrultusunda Gazipaşa Caddesi üzerinde bulunan iş yerlerinin mevcut kapalı çıkmalarının 5 metresini, Mihenk Sokak’ta yer alan işyerlerinin mevcut kapalı çıkmalarının ise 7 metresi yıkılacak. Rıhtım Caddesi’nde ise işyerlerinin mevcut kapalı çıkmalarında herhangi bir geri çekme yapılmayacak ancak yan duvarları yıkılarak çıkmalara açık hale getirilecek. Bu işlem kentimizin 3 bölgesinde de uygulanacak” dedi.