İşman’ın açıklaması şu şekilde; “Mobbing ile Mücadele Derneği olarak nereden gelirse gelsin, kim yaparsa yapsın şiddetin her türlüsüne karşıyız.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan başta kadına şiddet olmak üzere, çocuğa şiddeti, yaşlıya, engelliye, doğaya şiddeti ve hayvana şiddeti kınıyoruz. Özellikle de İşyerlerinde yaşanan psikolojik şiddetin, beşeri sermayemizi kemirip yok ettiğini, birikimli insan kaynağımızı heba ettiğini, onurlu çalışma hakkını zedelediğini, çalışma barışını ortadan kaldırdığını, mağdurlara, çalışma arkadaşlarına, aileye ve topluma onulmaz yaralar açtığını, yaşadığımız acı olaylarla şahit oluyoruz.

Pozitif bir bakış açısıyla, ortak akıl ve bilinçle, gerçeklerle yüzleşmek, problemlere mantıklı, tutarlı, objektif çözümler üretmek, başta liyakat, ehliyet, adalet sahibi yöneticiler olmak üzere hepimizin toplumsal sorumluluğudur.

2 Ekim Dünya Şiddete Hayır günü vesilesiyle; Uruguay ve Fiji tarafından imzalanan ve 25 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan, Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin, 190 sayılı İLO Sözleşmesinin ülkemiz tarafından da imzalanması için “AÇIK ÇAĞRI”mızı tekrarlıyoruz.

Herkesi toplumsal bir mutabakatla; başta kadına şiddet olmak üzere: çocuğa şiddeti, yaşlıya, engelliye, doğaya şiddeti, hayvana şiddeti ve işyerlerinde yaşanan şiddeti önlemeye çağırıyoruz.

İşyerlerinde mobbinge göz yumulmamasını, çalışanları ayırmadan, kayırmadan, ötekileştirmeden, hak, hukuk, adalet ve hakkaniyet içerisinde mobbingi önleyecek gerekli tedbirlerin alınmasını; sivil toplum kuruluşları, özel, kamu sektör ayrımı yapmaksızın tüm kurum ve kuruluşları ortak akılla her türlü şiddetle mücadele için göreve davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.