AKP’nin ekonomisi şişirilmiş bir balondur ve bu balon çoktan patlamıştır. Gerçek ekonomi halkımızın cebine yansıyan zamlar, gençlerin yaşadığı işsizlik sorunu, vatandaşımızın hızla sürüklendiği yoksulluk kavramıdır.

AKPartinin’nin ekonomi politikaları sonucu zengin daha zengin, fakir daha fakir olmaya devam ediyor. Medyadan ekonomiye her yerde yandaşlarını yaratan AKP onları ihya ederken, yükü vergi ve enflasyon ile vatandaşın sırtına bindirmeye devam ediyor. Alım gücü iyice düşen vatandaşın karşısına çıkan işsizlik oranlarındaki artış ise iyiden iyiye yoksullaşan vatandaşı iyice düşündürüyor.

Euro 5 TL, Dolar 4 TL’yi aştı, Benzin ve Mazot son zamlardan sonra rekorlar kırdı. Bu artışın vatandaşın cebine iğneden ipliğe, ekmekten suya kadar zam olarak yansıyacağı kaçınılmaz bir gerçek. Öte yandan AKP’nin çarpık ekonomik düzeni YAT’a konulan akaryakıttan ve mücevhere kadar vergi almazken, elektrik, su gibi temel tüketim malzemelerinden onlarca farklı kalemde vergi alıyor, Akaryakıt istasyonlarını vergi dairelerine çeviriyor, geçmediğin köprüye, geçmediğin tünele, gitmediğin havaalanına, gitmediğin hastaneye farkında bile olmadan vergi ödüyorsun.

AKP İşsizlikle Mücadelede Sınıfta Kaldı

AKP’den önceki 22 yılda ortalama yüzde 8,3 olan işsizlik oranı, AKP’yle geçen 15 yılda ortalama yüzde 10,2’ye çıktı, AKP işsizlikle mücadelede sınıfta kaldı. Son bir yılda yaratılan 984 bin istihdamın yarıya yakını kayıt dışı istihdamdan kaynaklandı. Erkek ve kadın işsizlik oranı arasındaki makas giderek açıldı. Genç işsizlerin sayısı 1 milyonu aştı. Türkiye, 15-29 yaş aralığında tüm OECD ülkeleri içinde gençlerini eğitimle, stajla veya işle buluşturma konusunda en kötü performansı sergileyen ülke oldu. 2017’de her 100 işsiz vatandaştan 27’si üniversite mezunu. 2017 yılına ait yıllık işgücü ve istihdam verilerinin değerlendirildiği bültene göre 2017’de kayıt dışı istihdam olağanüstü boyutlara ulaştı. Kayıt Dışında Rekor Bültende yer alan bilgilere göre 2017’de işe kavuşan 984 bin kişinin 464 bini herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olmadan çalıştı. Bu, 2017’de işe giren her 100 kişiden 47’sinin kayıt dışında kaldığı ve herhangi bir sosyal güvenceye tabi olmadan çalıştığı anlamına geliyor.