Binalarını Türk Bayraklarıyla donatan Altınovalı vatandaşlar, Mehter Takımı eşliğinde Saygı Duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Binalar Türk bayraklarıyla donatıldı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü, sabah Altınova Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu İstiklal Marşı ile başladı. Ardından ilçedeki Hersek ve Tavşanlı Şehitlikleri ziyaret edildi. Saat 20:00’de Altınova Belediyesi tarafından üstü açık otobüs ile mahallelerde Mehter Takımı geçiş töreni yaptı. Saat 21:00’de ise Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve ilçe protokolü Altınova Belediye Hizmet Binası önünde, vatandaşlar ise evlerinin balkonlarında Saygı Duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı okudular.

“Onurlu bir zafer”

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral yaptığı açıklamada “30 Ağustos Zaferi; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.

“Mukaddes emanet”

Bilinmelidir ki, dün olduğu gibi bu gün de ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı güçle, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun bilincinde olarak, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Kurtuluş destanının zaferle taçlandırıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yılı vesilesiyle vatandaşlarımızın ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum” dedi.