İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Elif Akyol Tosun, Çiftlikköy İlçe Kadın Politikaları Başkanı Munise Canca, Armutlu İlçe Başkanı Türkan Özkaya ve kadın yönetim kurulu üyeleri Ekim Ayı başında başlattıkları farkındalık çalışmalarını ayın son gününe kadar sürdürdüler. Çeşitli ziyaret ve etkinliklerle erken teşhisin önemini vurgulayan Akyol, beraberindeki heyetle broşürler dağıttı.

Tosun, “Hastalar çevre illere gitmek zorunda kalıyor”

Farkındalık etkinliklerine başlamadan önce, Yalova Kanser Hastaları Derneğine ziyarette bulunduklarını kaydeden Elif Akyol Tosun, “Yalova'daki kanser hastalarının sayısı ve tedavileri hakkında bilgi aldık. Yalova'da derneğin sayesinde kemoterapi merkezi açılmasına rağmen, onkoloji uzmanı bulunmadı için kanser hastalarının çevre illere gitmek zorunda kaldığını ya da özel sektörü tercih etmek mecburiyetinde kaldıklarını örendik.

Hastalar çevre illere gittiğinden, istatistiklerde gittikleri ilin hastası olarak görülmektedir.

Tosun, “Vatandaşlar ücretsiz taramalardan haberdar değil”

Bu nedenlerle de Yalova’da tam teşekküllü bir onkoloji merkezi açılamadığı tespitinde bulunduk. Bu ayın sadece meme kanseri değil, tüm kanser türleri açısından farkındalık yaratması gerekmektedir. Yalova’da yeni açılan Tıp Fakültesinde bu merkezin öncelikle kurulması gerekmektedir.

Etkinliklerimiz esnasında, kadın ve erkek vatandaşlarımızın KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) ve Aile Hekimlerinin uyguladıkları ücretsiz taramalardan genelde haberdar olmadıkları da görüldü. Bu konuda da bilgi verildi” açıklamasında bulundu.