İYİ Parti’nin, kadının başta ekonomi olmak üzere hayatın her alanında güçlenmesi için, 81 ilde başlattığı Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifi projesi Yalova’da da hayata geçiyor.

Elif Akyol Tosun çalışmalara başladı

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanlığınca, kadın emeğinin değerlendirilmesi ve kadının istihdama katılımının artırılması amacıyla başlatılan Kadın Kooperatiflerinin kurulması için başlatılan çalışmaları tüm Türkiye’de devam ediyor.

Bu çerçevede Yalova’da da Güneşin Kadınları Kadın Kooperatifi kurulması için Yalova İYİ Parti Kadın Politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Elif Akyol Tosun çalışmalara başladı.

“Güçlü kadın, güçlü Türkiye demektir”

Proje ile Yalovalı kadınların ürettiği ürünlerin tüm Türkiye’de pazarlama imkânı bulacağını kaydeden Elif Akyol Tosun, “Yalova’da üretilmeyen ürünleri de diğer illerden getirip burada pazarlama imkânı yaratacağız. Bunları aynı zamanda dijital ortamda yapacağız” açıklamasında bulundu.

Bu kapsamda başta köyler olmak üzere Yalovalı kadınlarla temasa geçtiklerini aktaran Akyol, “İlk tespitimiz; kadınlarımızın ürünlerini haftada 1 gün pazar yerinde satma imkanının yeterli olmadığıdır. Kadınlarımızın ürünlerini sergileyebilmeleri için mağaza şeklinde görünür bir bölgenin tahsis edilmesi gereklidir. Ürünlerin üretim yerleri belirlenecek ve bu yerlerde üretilip, uygun saklama koşullarında saklanacaktır” dedi.

Ürün kalitesinin de denetleneceğini belirten Akyol, “Kadınlarımızın başta ekonomi olmak üzere hayatın içinde olmadığı bir Aydınlık Türkiye düşünülemez. Güneşin Kadınları Kooperatifi projesini tüm bunları gerçekleştirmek için önemli bir adım olarak görüyoruz. Güçlü kadın, güçlü Türkiye demektir” şeklinde konuştu.