İYİ Parti İl Başkanı Erol Tatar, Dernek Başkanı Kerem Koyuncu ile görüştü. Görüşmede; son günlerde roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Bağlarbaşı mahallesindeki kentsel dönüşüm konusunu konuşuldu.

Tatar; “Yıllardır Gündemde olan konu son günlerde uygulamaya geçecek gibi görünüyor. Yalova Belediyesinin TOKİ ile yaptığı anlaşma sonucu yaklaşık 2 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm yapılacağı açıklandı.

Yalova’nın bu en güzel bölgesinde elbette böyle bir dönüşüm iyi olur. Bizim İYİ Parti olarak endişemiz örneğin; daha önce İstanbul Sulukule’de gördüğümüz roman vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olan dönüşümün Yalova’da da uygulanabileceği. Sulukule’de roman vatandaşlarımızın binaları istimlak edilerek bir miktar para verildi. Daha sonra yapılan binalarda daireler çok yüksek fiyatlarla satışa çıkarılarak, isterseniz alabilirsiniz dendi. Tabii ki hiç bir roman kardeşimizin buna gücü yetmedi.

Roman kardeşlerimiz kültürleri gereği bir arada yaşayan, günlük yaptıkları işlerle geçinen insanlar. Burada yapılacak pahalı daireleri alabilmeleri ve yaşayabilmeleri mümkün değil.

İşte bu yüzden mağduriyet yaşamamaları için bir arada olacakları bir veya iki katlı binalar yapılarak onlara verilmesi çok doğru olacaktır.

Bunun yanında inşaat süresinde kiralık ev gibi, yaşayacakları yer problemleri de çözülmelidir. Bu konuda İYİ Parti olarak her zaman roman kardeşlerimizin yanında olacağız. Sonuna kadar kentsel dönüşümün takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Erol Tatar, görüşme sonunda “Başkan Kerem Koyuncu’ya ve roman kardeşlerimize bizleri en güzel şekilde karşıladıkları için teşekkür ederiz” dedi.