8 Mart Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği tarafından düzenlenen sahne etkinliklerine; Gelecek Partisi Yalova İl Başkanı Kürşat Emre Çandır, CHP Yalova İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Ataç ve yönetimi, Türkiye Değişim Partisi Merkez İlçe Başkanı Nurten Anıl ve yönetimi, DEVA Partisi Yalova İl Kadın Politikaları Başkanı Sultan Aksoy, 8 Mart Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Mehtap Ensarioğlu, Yalova Kanser Hastaları Derneği Başkanı Sibel Beyosmanoğlu, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, Yalova Dans Platformu, Yalova Rus Dilini Konuşanlar Derneği üyeleri ve konuklar katıldı.

Ensarioğlu, “Demokrasiyi ve özgürlüğü kadının örgütlü gücü ve dayanışması getirecektir”

Açılış konuşmasın yapan 8 Mart Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Mehtap Ensarioğlu; “Kadına yönelik şiddetin sürekli arttığı, her gün yaklaşık 5 kadının en yakınındaki erkekler tarafından öldürüldüğü ülkemizde, bu durum, şiddetin vardığı düzeyi ve mevcut çözümlerin bu sorunu çözme noktasındaki yetersizliğini açıkça göstermektedir.

Alınan yargı kararlarında, devam eden mahkeme süreçlerinde, kadın katillerine “haksız tahrik” adı altında ceza indirimi uygulamaları, erkek egemen zihniyetin ülkemizde ve dünyada hala haksız ve taraflı bir şekilde uygulandığını gösteren örneklerden sadece birisidir.

Dünyanın her yerinde sesler, haykırışlar yankılanıyor. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü̈ bu bakımdan daha da anlamlı olmaktadır.

Biliyoruz ki, kadına yönelik şiddetin kaynağı, erkek egemen zihniyet ve onun ördüğü yaşam sistemidir. Bu bakımdan, Mirabel Kardeşlerin direnişinde olduğu gibi, toplumlara barışı, gerçek demokrasiyi ve özgürlüğü kadının örgütlü gücü ve dayanışması getirecektir.” Dedi.

Çeşitli etkinlikler sahnelendi

8 Mart Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Mehtap Ensarioğlu’nun açılış konuşmasının ardından kısa film gösterisi ve fotoğraflardan oluşan slayt gösterisi izletildi.

Canlı müzik eşliğinde dans gösterisi yapıldı.

Ardından Yalova Kanser Hastaları Derneği Başkanı Sibel Beyosmanoğlu tarafından şiir dinletisi yapıldı.

Yalova Rus Dilini Konuşanlar Derneği tarafından, Rus Çocuk Korosu tarafından canlı müzik performansı ile etkinlikler son buldu.

Geceye katkı sağlayanlara plaket verildi

Bu gecenin organizasyonunda emeği geçen ve katkı sağlayan; Yalova Belediyesi Halkla İlişkiler Başkanı Candan Yılmaz, Nirvana Güzellik ve Estetik Merkezi Kurucusu Rıdvan Dalgıç ve Genel Müdürü Ezgi Geçkin, Yalova Güçlü Koleji Kurucusu Oktay Çolak, Yucca Live İşletme Sahibi Ömer Hışır, Nadir İnşaat sahibi Ethem Yıldırım, Makyöz Sinem Birkalır, 8 Mart Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Mehtap Ensarioğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.

Haber/Serhat Oruç