18 Ağustos 2021 Çarşamba günü saat 20.00’de kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festival, saat 21.00’da Gazi Paşa Caddesi’ndeki Mini Amfi’de açılış galası gösterileriyle devam edecek.

Pandemi sebebiyle geçen yıl yapılamayan bu sene de büyük bir özlemle beklenen festivale Kafkas Cumhuriyetleri dans gruplarının yanı sıra Türkiye’yi temsilen Yalova KafDans ekibi katılacak.

Dünya’da ilk ve tek

Sanat Yönetmenliğini Gazi Aydemir’in yaptığı festivalde, 130 kişilik dev bir kadrodan oluşan dansçı ve müzisyenler 17 farklı Kafkas dans ve müziği ile Yalovalılara 2 saatlik bir program sunacaklar.

Yalova Kafkas Festivali, dünyada Kafkasya dışında gerçekleştirilen ve Kafkas ülkelerinin halk dansları gruplarının aynı sahneyi paylaştığı uluslararası tek etkinlik. Etkinlik Avarlar İnşaat ve Yalova Group Semt77’nin ana sponsorluğunda Yalova Belediyesi ve Yalova Kuzey Kafkas Derneği organizasyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yalova Valiliği, Yalova İl Özel İdaresi ve Çiftlikköy Belediyesi katkılarıyla yapılıyor.

Pandemide Kafkas rüzgârı

Festivalin Yalova’daki gala gecesi 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 21.30’da Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda pandemi koşullarına uygun olarak yapılacak. Yalova Kuzey Kafkas Kültür Yardımlaşma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir, “Tüm halkımızı birbirinden güzel dansların sergileneceği festivale bekliyor, bu zorlu pandemi günlerinde Kafkaslardan esen rüzgâra davet ediyoruz” açıklamasıyla Yalovalıları festivale davet etti.