12 Ekim 2021 Salı günü Yalova ve Konya’da yapılan eş zamanlı operasyonda çok sayıda paravan firma üzerinden sahte fatura düzenlendiği, %5 ile %6 komisyon karşılığında piyasaya sürüldüğü, paravan firma hesapların ve şifrelerin suçta araç olarak kullanıldığı, birçok gerçek firmanın sahte fatura kullanarak gerçek gelirlerini düşük göstermek suretiyle vergi kaçakçılığı yaptıkları ve bu nedende kamunun maddi olarak büyük zarara uğratıldığı tespit edildi.

38 şahsa adli işlem yapıldı

Soruşturma kapsamında 1 iş yeri 6 ikametgah olmak üzere toplam 7 adreste yapılan aramalarda; 50 adet 9 mm MKE Parabellum tabanca mermisi, 30 adet boş fatura, 16 adet bildirim formu, 1 adet içerisinde çeşitli firmalara ait evraklar bulunan klasör, 1 adet içerisinde çeşitli firmalara ait evraklar bulunan dosya, 5 adet hard disk, 1 adet Notebook, 23 adet adet teflon ve sim kart, 70 adet kullanılmamış sim kart, 11 flaş bellek, 4 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet hafıza kartı, 51 adet firma kaşesi, 155 adet 2 nüsha halinde düzenlenmiş irsaliyeli faturaya el konuldu.

Soruşturma kapsamında 38 şahsa adli işlem yapıldı. Hala göz altında bulunan L. K., D. P., H. E., M. T. isimli şahıslar 15 Ekim 2021 Cuma günü “Mevcutlu” olarak Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.