Kandemir, “Birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev yapmaya devam ediyorum”

1961 Yalova doğumlu, evli ve dört çocuk babası Mustafa Kandemir, Yerel Yönetimler Bölümü mezunu olarak 1999 yılından beri Merkez Süleymanbey Mahallesi Muhtarlığı ve 12 yıldır Yalova İli Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevini yürütüyor.

Ayrıca Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcılığı ve 32 bin muhtarı içinde barındıran Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunda Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yapan Kandemir, Yalova Kent Konseyi Başkanlığı adaylığı hakkında yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Güzel ilimiz Yalova’da da amacı topluma, çevreye ve spora hizmet olan birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Bu kuruluşların en başında ise kurucuları arasında yer aldığım ve 12 yıldır yürütme kurulu üyesi olarak hizmet ettiğim Yalova Kent Konseyi gelmektedir.

Kandemir, “6. Dönem Başkanlığına aday olduğumu kamuoyu ile paylaşmak isterim”

Kent Konseyleri, kentte yaşayanların hak ve hukukunun korunması ile hemşerilik bilincinin geliştirmesi için kurulmuş sivil yapılardır. Kent Konseyleri; yerel yönetim, özel sektör ile diğer kurum ve kuruluşlarının kent yaşamını etkileyecek düşünce ve kararlarına bir kentte yaşayan tüm kesimleri katarak karar verme süreçlerine etkide bulunmayı amaçlar.

Kent Konseylerinin en önemli özelliği ise halkın menfaatlerini her yönüyle gözeten çatı yapı olmalarıdır. Bu anlayış ve bilinçle 2009 yılından beri yürütme kurulu üyesi olarak görev yapmakta olduğum Yalova Kent Konseyinin 6. Dönem Başkanlığına aday olduğumu kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Yalova’ya Sevdalısı bir hemşeriniz olarak genel kurul delegelerinin teveccühü ile Yalova Kent Konseyi Başkanı seçilmem durumunda şehrimizin tüm STK’ları ile iş birliği içerisinde çalışacağımızı ifade ediyorum.

Temel amacımız, Kent Konseyi Genel kurul üyesi tüm delegelerini oluşturan STK’larımız, derneklerimiz, Vakıflarımız, Kamu Kurum ve kuruluşları ile yakın iş birliği içinde olan, yapıcı ve tüm bileşenleri kapsayıcı bir kent konseyi yönetim anlayışı içerisinde Yalova’mızı daha ileriye taşımaktır.

Kandemir, “Yalova hepimizin ortak değeri ve ortak paydasıdır”

Yalova hepimizin ortak değeri ve ortak paydasıdır. Dolayısıyla, güzide kentimiz Yalova’nın daha çevreci bir anlayışla sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda gelişmesi için; sadece yerelde değil ulusalda da çalışmalar yapan, projeler üreten bir Kent Konseyi anlayışına ihtiyacımız vardır. Bunun için ise, güzel Yalova’mızda yaşayan herkesi kapsayacak projeler geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çoğulcu katılımla belirleyeceğimiz projeleri belediyemiz ve kurumlarla iş birliği içerisinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Yalova bir üniversite şehri olmuştur. Bu yüzden halkımızla üniversitemizi daha da birleştirecek çalışmaları artıracağız.  Deprem, kuraklık, iklim değişikliği, denizlerimizin korunması, sağlık turizmi, ulaşım gibi öncelikli konu ve sorunlarımıza yönelik çalışma grupları ile bu konulardaki hassasiyeti sürdürülebilir kılmalıyız. Kentimizin tarihi ve kültürel mirasının tanıtımının da öncelikli hedeflerimiz arasında yer alarak buna yönelik çalışmaları geliştirerek artırmayı hedefliyoruz.

Kandemir, “Katkı yapmak isteyen herkese kapımız ve gönlümüz açık olacak”

Gençler ve kadınların katılımı ile yapılacak daha geniş kapsamlı çalışma grupları ve ilgili meclislerimizdeki çalışmalara her zaman daha fazla destek vererek güzide ilimizde sosyal alanda adeta buluşma noktası olarak kent konseyinin işlevini artırmayı hedefliyoruz. Güncel konularda çalışma grupları ile inanıyorum ki kent konseyi çözüm merkezi olarak şehre öneri ve teklifleri ile en doğru olana ulaşma hedefinde orta aklı hedefleyeceğiz. Katkı yapmak isteyen herkese kapımız ve gönlümüz açık olacak.

İşte tüm bu nedenlerle kentimizin her kesimini kapsayacak şekilde, güzide kentimiz için Yalova Kent Konseyi Başkanı olarak hizmet etmek istediğimi belirtir, aday olacaklara da Yalova Kent Konseyi 6. Dönem Olağan Genel Kurulunda başarılar dilerim.”