Yaptığı basın açıklamasında Işılak; “(Kovid 19) Koronavirüs salgını nedeniyle meslek kolları arasında en mağdur olan kantin işletmecileridir. Okulların ne zaman açılacağının şuan için belli olmadığını belirten Işılak,  kantin işletmecilerinin sesini Federasyonumuz nezdinde yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde hamdolsun başta Cumhurbaşkanımız Olmak üzere devlet büyüklerimiz duymuştur. Son kararname ile esnaflara yönelik getirilen Kredi desteğine istinaden biz kantin işletmecileri de devletimizin bu imkanından istifade etmekteyiz.  Şöyle ki bu kredinin özelliği, yıllık 4.5 vade farkı ve 36 ay taksit olarak düzenlenmiştir. Taksitler 3 er ay ve 6 şar ayda bir aralıklarla ödeme planına ve esnaf arkadaşlarımızın tercihlerine göre düzenlenmiştir.

Bu krediyi Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası Vermektedir.  Bizim Federasyon olarak ve Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Olarak  tercihimiz Halk Bankası’dır. Halk Bankası kantinci esnafına 25 000 TL nakit para 25 000 TL paraf ihtiyaç kredi kartı her esnafımızın şahsına vermektedir. Esnafımıza verilen bu kredi imkanının toplamı 50 bin TL olmaktadır. Bankalara başvuru yapacak olan Kantinci esnaflarımızdan arkadaşlarımızdan istenen evraklar ise şunlardır.

1. Nüfus Cüzdanı fotokopisi.

2. Vergi Levhası Fotokopisi.

3. İmza Sirküsü beyanı fotokopisidir.

Bu vesile ile en azından bizim gibi ufak esnafın geçici bir süre de olsa, bir can suyu misali bir nefes almış olacağız inşallah. Şimdiden tüm meslektaşlarımıza hayırlı ve bereketli olsun İnşallah” dedi.