Tebliğe göre, yetkili doktorların hastasının kaplıcalarda tedavi edilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı’na rapor düzenlemesi halinde kaplıca masrafları bakanlık tarafından ödenecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan RİDOS Termal Oteli Genel Müdürü Cemal Akın, kararın devrim niteliğinde olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Ülkemizde kaplıca hizmetlerinde uygulanan son sağlık kararları devrim niteliğindedir. Kaplıca tedavisine ihtiyaç duyan hasta doktorlarının, hastasının kaplıcalarda tedavi edilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı'na rapor yazması sonucunda kaplıca masraflarını bakanlık ödeyecek. Raporun yazılması için en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon ile tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman doktorların imzaları şartı getirilmiştir. Bu kapsamda iki uzman doktorun imzasının bulunacağı raporda önerilen tedavi yöntemi seans ve süresi zorunlu olarak belirtilecektir. Raporun verilmesinin ardından altı ay içerisinde başlamaması halinde hasta için yeniden rapor düzenlenmesi gerekecek. Kaplıca tedavisinde gerek görülen hastalar Sağlık Bakanlığı’nın belirttiği kaplıcalara müracaat edecek. Bakanlıkça izin verilmeyen kaplıcalarda yapılan tedavileri SGK karşılamayacak. Bakanlığın izin verdiği ancak anlaşma sağlayamadığı kaplıcalarda yapılacak kaplıca banyo tedavi ücretleri hastalara geri ödenecek.”
                   DÜNYANIN EN İYİ BEŞ SU KAYNAĞINDAN BİRİ
Akın, Rize’nin İkizdere İlçesinde bulunan termal su kaynağının dünyanın en kaliteli beş kaynağından bir tanesi olduğunu belirterek, “Ridos Termal Kaplıca Otelimiz kurulduğu günden beri binlerce hasta misafire şifa kaynağı olmaya devam etmektedir. 260 m. derinlikten gelen 60 derece sıcaklığındaki 1 litresinde 4 bin 542 mineralizasyona sahip olması nedeniyle dünyanın en iyi beş kaplıca suyundan biri olma özelliğine sahiptir" dedi.
Akın, kaplıca suyunun yapılan tahlil sonuçlarına göre yararlı olduğu hastalıklar şunlar: Boyun, bel, kalça ve diz kireçlenmeleri, eklem romatizması, kas romatizması ,yumuşak doku hastalıkları, bel ve boyun fıtıkları, kronik bel ağrıları, sinir sistemi hastalıkları, çeşitli kas ağrıları, gerilim tipi baş ağrıları, nöroljik rahatsızlıklar, stres bozuklukları, kaza ve ortopedik ameliyatlar sonrası eklem kısıtlığı, diyabetik dolaşım bozuklukları, kadın hastalıkları, şişmanlık, osteoporoz, genel yorgunluk, cilt hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları, kadın doğum hastalıkları.