Kentte başlayan kar yağışı güzelliğinin yanı sıra istenmeyen kazalarında yaşanmasına sebep olabiliyor. Yalova Belediyesi vatandaşların karın güzelliğini yaşamaları, olumsuzluklarla karşılaşmamaları amacıyla tüm tedbirleri aldı. Ana arterler başta olmak üzere ulaşım sıkıntısı yaşanan tüm noktalara acil müdahalede bulunulmak üzere ekipler hazır şekilde bekliyor. Meteorolojinin uyarısı sonrasında yağış öncesi kriz masası oluşturan ve ekiplerin koordinesini ivedilikle gerçekleştiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman vatandaşların olumsuzluklardan etkilenmemesi için ekiplere talimat verdi.

“Kar Süresince 24 Saat Görev Başındayız”

“Meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak ekiplerimizi oluşturup 7/24 hizmet verecek şekilde planlamamızı yaptık” diyen Başkan Salman; “Geçtiğimiz yıl yaşanan yoğun kar yağışında aldığımız önlemler sayesinde kentimizde olumsuzluklar yaşanmamasını sağlamıştık. Bu yılda aynı sistemle kentimizi bölgelere böldük. Bu sayede ekiplerimizce aynı anda daha fazla noktaya müdahale etme olanağını sağlayacağız. Tuzlama ve kar küreme araçlarımız kendilerine ait olan bölgelerde gerektiğinde müdahaleye başlayacak. Başta ana arter yollar ve merkezdeki kaldırımlar da dahil olmak üzere ekiplerimiz çalışmalar yapacak. Kar yağışı süresince ekiplerimiz 24 saat mesai yaparak halkımızın hizmetinde olacaklar” dedi.

“Toplu Taşıma Araçlarını Tercih Edin”

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Başkan Salman; “Kar yağışı nedeniyle şimdilik herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Ancak vatandaşlarımızın ulaşım için toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri daha sağlıklı olacaktır. Şartların değiştiğinde bireysel araçlarımızın özellikle zorunlu haller dışında trafiğe çıkarılmamasını önemle rica ediyorum. Özellikle bu uyarımızı araçlarında kış lastiği olmayan vatandaşlarımıza yapıyorum” dedi.