Geçtiğimiz yıl İsveçli Doğru Yaşam Ödülü Vakfı tarafından verilen ve Alternatif Nobel Ödülü edilen, Doğru ‘Yaşam Onur Ödülü’ alarak ülkemizi ve doğa koruma mücadelesi veren çevrecileri gururlandırdığını hatırlatan Tezcan, "Birleşmiş Milletler Orman Forumu Sekretaryası tarafından ilk kez 2012 senesinde verilmeye başlanan ‘Orman Kahramanları Ödülü’ küresel ölçekte ormanların sürdürülebilirliğini sağlamak ve ormanları korumak için çalışmalar yürüten  bireylere veriliyor. Toprak Dedemiz de TEMA ile yaptığı ve yapmakta olduğu çalışmalar nedeni ile Birleşmiş Milletler tarafından “Orman Kahramanı” olarak ilan edildi.
 Hayrettin Karaca, ödülünü, İstanbul’da 197 ülkenin katılımıyla yapılmakta olan Birleşmiş Milletler 10. Orman Forumu kapsamında  düzenlenen törende aldı" dedi.
      Konuyla ilgili açıklama yapan Karaca, kendisine Orman Kahramanı” ödülünü vererek onurlandıran BM Orman Forumuna ve jüriye teşekkür etti.
     Karaca, ‘Ormanlar açısından çok olumlu bir dönemden geçtiğimizi söylemek mümkün değil. Çünkü orman ve ağaç tarımı arasındaki farkı ayırt etmiyoruz. Bu da küresel ölçekte ormanlarımızın yok edilmesine neden oluyor. Oysa orman, yan yana gelmiş ağaçlar topluluğu değil, florasıyla, faunasıyla bir ekosistemdir. Ülkemizden örnek vermek gerekirse, kendiliğinden yetişen ormanlarımız hızla azalmakta, ancak çok başarılı ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır.  Ağaçlandırma çalışmaları da yaşama katkı sağlar ama ormanın sağladığı ekosistem hizmetleri  her zaman daha üstündür, kıyas bile kabul etmez’dedi.
      BM tarafından ‘Orman Kahramanı’ ilan edilmesinin kendisine büyük sorumluluk verdiğini ifade eden Karaca, ‘Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Ben bildiklerimi, her yerde, her mekanda anlatmaya gayret ediyorum. Türk ulusunun, Türk toplumunun ormanlara verdiği değer her gün olumlu bir yolda ilerlemektedir. Bir gün gelecek ormanın bir ekosistem olduğu anlaşılacaktır. Buna benim inancım tamdır’ dedi.