İl Başkanlığında yapılan basın ile bir araya gelen Harun Karacan, kısa bir konuşma yaptı. Kendisine Suriyede’ki olaylar üzerine yöneltilen soruya Karacan; “Komşu ülkemizde gerçekleşen olaylar bizi, milletimizi ve devletimizi yakından ilgilendiriyor. Suriye halkı rejimden bıkmış durumda. Kendi halkını bombalayan bir rejim var. Devletimiz bu konuyla ilgili gerekeni yapacaktır” dedi.

Daha sonra saat 14.00’te Yalova Uygulama Oteli’nde STK buluşma gerçekleşti. Milletvekili Harun Karacan yaptığı konuşmada, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan selam getirdim. Bizzat onun isteği üzerine herkese beyaz kağıt dağıtılacak. Herkesin elindeki kağıtlara talep, istek ve şikayetlerini yazmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımıza bu taleplerinizi ileteceğim’ dedi.

Daha sonra AK Parti Milletvekili Harun Karacan, Partisinin İl Danışma Meclisi Nisan ayı olağan toplantısına katıldı. Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AKParti Milletvekili Yalovaİl Koordinatörü Osman Poyraz, AK Parti teşkilat üyeleri, mahalle temsilcileri, Kadın kolları başkanı ve üyeleri ve Yalovalı AK Partiye üyeleri katıldı. Toplantı, şehit ve gazilerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla açıldı. Daha sonra sırasıyla Yalova AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ve Yalova AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Furkan Karamercimek konuşma yaptı.

Yalova Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak konuşmasında ak partini genel iktidardaki başarısının ne yazıkki yerelde yakalanamadığını söyledi. Yalova belediyesinin ak partide olmamasının Yalova’ya zarar verdiğini belirtti. CHP belediyesinin Yalova’ya hizmet etmediğini, Yalova’ya zarar verdiğini, Yalova’dan hizmet çaldığını söyledi. İlk hedeflerinin Yalova’da seçim başarısı olduğunu açıkladı.

Daha sonra sözü AK Parti Milletvekili Fikri Demirel aldı. Fikri Demirel konuşmasında; “Eskiden gündem ayda bir değişirdi. Artık dakikada bir değişiyor. Ancak değişmeyen tek bir şey var. O da artık eski Türkiye yok. Gündem değiştiğinde tedirgin olan bir millet yok. Ülkenin Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri var ve verdiği her kararın ardında duran bir milleti var. Eskiler bilirler, bir atasözü vardır;‘El atına biner, çabuk iner) Artık Türkiye el atına binmiyor ve ne zaman binecek, ne zaman inecek kendi karar veriyor” dedi.

Sonrasında kürsüye AK Parti Milletvekili ve İl Kordinatörü Osman poyraz çıktı. Poyraz konuşmasında, “Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Bu bedel çok ağır ancak Türkiye 15 Temmuz’da da gördüğümüz gibi ağır bedeller ödesede ülkesine, milletine sahip çıkıyor. Bu tarihimiz boyuncaada böyleydi. Bizim türkülerimiz, ağıtlarımız hep ödediğimiz bedelleri anlatır. Yemen türküsü ve hey 15’li türküleri buna örnektir. Türkiye Dünyadaki tüm mazlumlar için sığınılacak bir evdir. Başımdan geçen bir anıyı anlatayım size. 3 yıl önce Afrika’da Angola diye bir ülkede bir Hıristiyan bakan bizim için 7 Haziran seçimlerinde dua ettiğini söyledi. Şaşırdım ve ne için ettiğini sordum. Siz diğer beyazlar gibi bizim ekmeğimizi almak için gelmiyorsunuz, siz bizimle ekmeğinizi paylaşıyorsunuz’ dedi.

Bu ülke dualarla ayakta duruyor. Son olarak protokolde bir eksiğimiz var. O da belediye başkanı. Onuda inşallah gerekli çalışmalarıyaparak 2019’da çözüme kavuşturacağız” dedi.

Son olarak kürsüye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir milletvekili Harun Karacan çıktı.

Karacan konuşmasında; “Daha 2001’de,‘bizi milletimiz kurdu, biz sadece tabela astık’ diyerek büyük bir vizyon ile yola çıkanCumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan size selam getirdim. Türkiye artık eski Türkiye değil. Artık insanlar tek yönlü yollarda, hastane kuyruklarında yakınını kaybetmiyor. Artık çift şeritli yollarımız, Avrasya tünelimiz, vatandaşa hizmet eden büyük hastanelerimiz var. Bütün bunların mimarı liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır. Vatandaşımız bu hizmetlerin borcunu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a 2019 yılında önce yerel seçimlerde, ardından başkanlık seçiminde oyunu atarak ödeyecek. Özellikle genç arkadaşlarımızdan hassasiyet bekliyorum. Türkiye bu mertebelere zor şartlardan geçerek geldi. İlerlemesi ve hizmetler durdurulmaya çalışıldı. İlk olarak Gezi olayları, Mit tırları davası, 17-25 Aralık darbe girişimi ve son olarakda, 15 Temmuz bunlara örnektir. Liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan hiçbir saldırıda tek bir taviz göstermedi, milletimiz de onu yalnız bırakmadı. Ve biz inanıyoruz ki, 2019 seçimlerinde de yolumuza başarıyla devam edeceğiz” dedi.