Şampiyonanın ilk günü minikler kategorisi ile başladı. Şampiyonaya 48 ilden 480’den fazla kulüp ve 1900’ü aşkın sporcu katılıyor. Türkiye Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan ve çok sayıda yönetici salonda hazır bulundu.

Delihasan; “Bu turnuvaya hepimizin ihtiyacı vardı”

Türkiye Karate Federasyon Başkanı Esat Delihasan; “Minikler kategorisi, bayanlar ve erkekler ile başladı. Kulüplerin yoğun ilgisi var. Kayıtlar devam ediyor. Şu ana kadar kayıt olan kulüp sayısı 480’i geçti. Şu ana kadar olan en yüksek katılım. Geçen hafta çok büyük bir turnuva gerçekleştirdik. Salona ateş ölçme, temizlik kurallarına uyularak giriliyor. Salon içerisine müsabakası olan antrenörler ve sporcular giriyor. Hakemler devamlı olarak kalıyor. Kulüplerimizin bu turnuvaya ihtiyacı vardı. Potansiyellerimizi kaybetmemek adına bunun yapılması gerekiyordu. İtalya’da ve Hırvatistan da turnuvaları var. Mayıs’ta ayrıca Avrupa şampiyonamız var. İnşallah hepsini gerçekleştiririz. Bir an önce de bu hastalık da kalkar. İnsanlar rahat rahat korkusuzca hem salonlara hem spora gitmeye başlar. Gerçekten kulüplerin bu turnuvaya ihtiyacı var. Çocukların da spora gittiklerinde bu zorlukları daha kolay atlattıklarını, psikolojik sorunlar yaşamadıklarını görüyoruz. Onun için bu turnuvayı çok önemsiyoruz. İnşallah kazasız belasız bitiririz” dedi.

İlk gün yapılacak müsabakalar sonrası dereceye giren takımlara ödüllerinin verileceğini de aktaran Başkan Delihasan, böylelikle her hangi bir yoğunluğun oluşmayacağına dikkati çekti.