Geçtiğimiz günlerde Koru Beldesi Seralar Mevkii civarında yaşanan kazalarda 2 kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı. Koru belde halkı beldeleri içinden geçen yolda sürücülerin hız kurallarına uymamalarına isyan ettiler.

Karayolları bölge müdürünü defalarca uyardıklarını söyleyen Korulular, uyarıcı ve caydırıcı önlemler alınmasını istiyorlar.

Düzenlenen eyleme geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden Osman Çınarcıklı’nın oğlu Timur Çınarcıklı’nın yanı sıra, Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Akgün işletmecisi Oktay Akgün, Koruköy Gençlik Teşkilatı’ (KGT) ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Hız, Yaptığınız Son Hatanız Olabilir’ ve ‘Bilinçli Sürücü Güvenli Trafik’ pankartlarını trafik kazalarının son günlerde yoğun bir şekilde yaşandığı yolda dev afiş ile sürücüler uyarıldı. Yolu 5 dakika trafiğe kapatan belde halkı, Seralar Mevkii’ndeki yolun tehlike saçtığını, yaya geçidi, ışık ve sabit radar istediklerini belirttiler.

Çınarcıklı, ”Bu yolda ben babamı kaybettim”

Geçtiğimiz günlerde Koru Beldesi Seralar Mevkii’nde karşıdan karşıya geçmeye çalışırken 77 MA 334 plakalı aracın sürücüsü tarafından çarpılması sonucu yaşamını yitiren 70 yaşındaki Osman Çınarcıklı’nın oğlu Timur Çınarcıklı yaptığı açıklamada, ”Bu yolun ölüm yolu olmasını istemiyoruz. Bu yolun ölüm yolu olmaması için tedbirler istiyoruz. Bu yolda 3 gün içinde 2 kaza oldu. Bu kazalara Karayolları Bölge Müdürluğü’nün kulak vermesi lazım. Bu yolda ben babamı kaybettim. Yaya geçidi, ışık ve hız sınırlaması istiyoruz yetkililerden” şeklinde konuştu.

Akgün, ”Bizlerin canı yandı başkalarının canı yanmasın”

Koru Beldesi Seralar Mevkii güzergahı üzerinde sabit radar sistemi istediklerini belirten Akgün Çiçekçilik işletmecisi Oktay Akgün, ”3 günde 2, 1 hafta da 3 kaza oldu yolda. Ve bu kazalar sonucu 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bizler bu yolda başka kazaların olmamasını ve başka insanların canlarının yanmamasını istiyoruz. Yasalar çerçevesinde bu yola hız sınırlandırıcı, hız düşürücü istiyoruz. Karayollarından ve Valimizden özellikle rica ediyoruz. Bu yolda nasıl bir önlem alınıyorsa, araçların nasıl yavaş gitmesi sağlanabiliyorsa o şekilde bir önlem alınmasını talep ediyoruz. Gerekirse sabit radar istiyoruz. Bu konuda Bursa Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Beşli, ”Bu yolda sürücüler sürat yapıyor”

1 hafta içerisinde yaşanan 3 kazaya tepki göstererek ‘Bu yolda sürat var. Beldenin yaşlıları karşıdan karşıya geçmeye korkuyor’ diyerek açıklamada bulundu. Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, ”Burası bir tarım bölgesi ve devamlı bir hareketlilik yaşanıyor Koru da...

İnsanlar ürettiği sebzelerini, çiçeklerini ve diğer ürünlerini devamlı karşıdan karşıya taşımak zorundalar. En önemlisi hemen yolun başında camii var ve yaşlılar camiiye gidemiyor, camiiden çıkıp karşıya geçemiyor. Bunun sebebi de bu yolda aşırı bir süratin olması. Bu sorunun illaki önüne geçilerek önlem alınması gerekiyor. Dediğimiz gibi burası hareketli bir bölge ve Yalova’da çiçek üreticilerinin kalbi. Hız sınırlandırılmasının bir an önce Yalova Valiliği tarafından ya da karayolları tarafından hayata geçirilmesini istiyoruz. Bu yaşanan acılara yeter demek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Erduran