Avrupa Birliği Bakanlığı’nın finansal desteğiyle yürütülen bu projenin ilk ayağı 05-10 Kasım 2012 tarihlerinde İskoçya’nın Glasgow şehrinde yapılmıştı.İkinci ziyaret ise 2 öğretmen ve 5 öğrencinin katılımıyla 25 Şubat-02 Mart tarihlerinde Letonya’nın Saldus şehrine yapıldı.
       Proje Koordinatörü, Türkiye’yi yurtdışında çok iyi temsil ettiklerini, giden 5 öğrencinin farklı kültürleri bir arada tanıma fırsatı bulduklarını,yabancı dilin öneminin daha çok farkına vardıklarını ve gelişen bakış açılarını arkadaşlarıyla paylaşarak onlarda da farkındalık yaratmaya katkıda bulunduklarını söyledi.
            Okul Müdür Vekili Orhan Kurban, Kardelen Ortaokulu ile birlikte Polonya, İskoçya ve Letonya’dan birer okul ve Romanya’dan ise 2 okulun ortaklığıyla yürütülmekte olan projeye desteklerinden dolayı AB Bakanlığı proje uzmanları ve Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge ofisi personeline teşekkür ettiklerini belirtti.
Kardelen Ortaokulu şimdi de, 15-20 Nisan tarihlerinde 4 ülkeden katılan 5 okul öğrenci ve öğretmenlerini Yalova’da ağırlamaya hazırlanıyor.